Aktywne Wpisy
klamovsky +2
Czy 54m2 na dwie osoby to już git metraż czy chów klatkowy? #nieruchomosci #kredythipoteczny
Wczoraj na wypoku przeczytałem, że mieszkanie w mieście wojewódzkim nie jest dla zwykłych szaraczków tylko specjalistów, programistów itd, reszta przecież może mieszkać w powiatowych jak im się ceny nieruchomości nie podobają.
I tak się cały czas zastanawiam, kto takich specjalistów i programistów obsłuży w sklepie? Kto posprząta im biuro? Kto wywiezie śmieci? Kto ugasi im kurnik deweloperski w razie pożaru?
Wszyscy zostańmy programistami, kupmy po parę kurników i wynajmujmy je sobie nawzajem,
I tak się cały czas zastanawiam, kto takich specjalistów i programistów obsłuży w sklepie? Kto posprząta im biuro? Kto wywiezie śmieci? Kto ugasi im kurnik deweloperski w razie pożaru?
Wszyscy zostańmy programistami, kupmy po parę kurników i wynajmujmy je sobie nawzajem,
https://www.wykop.pl/link/5209639/po-co-ci-architekt/
Po wrzutce domu o TUTAJ i TUTAJ dostaliśmy bardzo dużo pytań na temat domów indywidualnych, projektach architekturze i architektach.
W znalezisku odpowiadamy na część z najczęściej pojawiających się pytań (nie dało się na wszystkie, było ich za dużo :D) więc serdecznie zapraszam do oglądania (i wykopywania).
#chwalesie #budujzwykopem #architektura #mirkoreklama #tworczoscwlasna #ciekawostki
@Fang: zdecydowanie twierdzące
ps. obsługujący toitoi powiedział do mnie w tym tygodniu, że wszystkich inżynierów to by #!$%@?ł z budowy bo sie do niczego nie nadają (musiał czekać na zdjecie tojki dzwigiem ze stropu, a trwało betonowanie).
Nie wiesz może jak te #!$%@? się odbędzie?
@ptak_powszedni: Na podstawie kilkunastu lat raczej mam odwrotne odczucia. Gdyby chciało ci się to przedstaw prosze jakies przykłady lub schematy powielane, a bledne. Dzieki
@ptak_powszedni: Wydaje mi się, że architektowi zależeć powinno na jak najszerszym przygotowaniu dokumentacji, bo zwieksza to jego zarobek. Stąd logicznym byłoby stwierdzeniem, że informują klienta o takiej możliwości. Jeżeli mówimy o zabudowie jednorodzinnej, to bedac kierownikiem kilka lat temu, nie przypominam sobie sytuacji aby projekt nie zawierał detali w miejscach istotnych lub w budynku o nietypowej architekturze (nie