Witajcie Bracia i Siostry,podjalem kolejna probe upoieczenia chleba wedlug przepisu poleconego przez was https://breadcentric.com/2017/01/16/white-wheat-rye-bread-bialy-chleb-pszenno-zytni/- wyszedl najlepszy jaki mi sie udal do tej pory ale jest pare "ale" chleb wyrosl ladnie ale jest wilgotny ciezki i mocno zbity w srodku czy wmoze to byc spowodowane tym ze dodalem tylko maki pelnoziarnistej? #bojowkapiekarska
Dzieki za podpowiedz tylko nie ma opcji zeby nie byl na zakwasie mam zakwas elegancko wyhodowany a drozdzowe mam juz za soba,zakwas pracuje dobrze i chleb ladnie wyrosl wiec to nie jest problemem
Borze,jakie to będzie piękne.Niedługo internet zaleje fala filmików i zdjęć wygenerowanych przez #ai a te wszystkie prawdziwe #dupeczki pójdą na bezrobocie
#bojowkapiekarska
Zacznij o pszennego, najzwyklejszego, na masce 850. Potem na poolish, następne to z odrobiną zakwasu żytniego 5%.
Potem ilosc zakwasu zwiekszasz, aż zrezygnujesz z drożdży i zrobisz 100% żytni na zakwasie.
I nie piecz na 2000, chlebowa to 750-850.