Wpis z mikrobloga

43/50 Faszerowane papryczki z grillowanymi kiełbaskami

CO KUPIĆ: (ja miałam około 15 papryczek)

- ostre surowe papryczki (celowałam w jalapeno, ale nie było i mam peperoni)
- 2 paczki bekonu (razem 200 gramów)
- 150 gramów tartego żółtego sera
- 80 gramów serka śmietankowego
- ewentualnie przyprawy do masy serowej, u mnie tylko bazylia
- paczka frankfurterek (ok. 8 sztuk)

JAK ZROBIĆ:

Plan był taki, żeby ponacinane wzdłuż kiełbaski nafaszerować masą serową i w takiej postaci wpakować je do papryczek, ale niestety moje papryczki były na to za małe, więc zostałam przy masie serowej i kiełbaskach serwowanych obok.
Ale podpowiadam wam, bo może macie możliwość, żeby tak zrobić i wtedy jest jeszcze fajniej.

- odcinamy obie końcówki papryczki i usuwamy gniazda nasienne bardzo dokładnie, ja jeszcze spłukuję środek wodą
- masa serowa: tarty ser i serek śmietankowy mieszamy razem, doprawiamy dowolnie
- faszerujemy papryczki
- owijamy każdą w plasterki bekonu
- nacinamy kiełbaski jak na grilla
- wszystko razem ładujemy na kratkę do piekarnika, a pod kratką kładziemy blachę, żeby na nią kapał tłuszcz
- pieczemy w 200 stopniach około 20 minut albo do odpowiedniego zarumienienia mięsa

#50obiadowchallenge #keto #gotujzwykopem #jedzenie
BarkaMleczna - 43/50 Faszerowane papryczki z grillowanymi kiełbaskami

CO KUPIĆ: (j...

źródło: comment_BM8RchTkEylpDBHSH9nXfrqlugUuWt2t.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
@BarkaMleczna: trzeba było odwrotnie, kiełbaski do papryczek i zapiec z serem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale to Twoja wizja twórcza więc się nie #!$%@? tylko grzecznie oblizuje wargi bo #!$%@?łbym coś takiego na kaca w niedzielę rano ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz