Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Cześć ostatnio trochę biegam i szukam jakiegoś zegarka, z którym mógłbym kontrolować puls, zastanawiam się mocno nad garminem, ale nie wiem jaki wybrać, fenixy odrzucam bo są chyba za wielkie. Moglibyście się tutaj wypowiedzieć nt. Swoich zegarków i opinii. Budżetu nie podaje, bo mogę wydać 3tys jak i 1tys, chodzi mi o to żebym niepotrzebnie nie płacil za coś czego w 100% nie wykorzystam.
#garmin
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chudyy: 945 to komputer biegowy, zegarek z xx roznymi sportami, ale glownie ukierunkowany w strone triathlonu oraz biegow ultra (ze wzgledu na baterie).
Jesli tylko biegasz i sa to raczej biegi uliczne, to nie wykorzystasz nawet polowy jego funkcji. A cena to sporo powyzej 2000zl.

W takim wypadku zaproponowane 245/645 beda rozsadniejszym wyborem po prostu. Kosztuja o ponad polowe mniej, oferuja pod ezgledem biegania prawie to samo. Sa wersje z
  • Odpowiedz
  • 0
@PurpleHaze: dziękuję bardzo za obszerna wypowiedź, jadę dzisiaj po 645, a powiedz mi do tego można dokupić jaki pasek z pilsometrem na klatkę piersiowa? Jak można napisałbys mi jaki najlepiej wziąć?
  • Odpowiedz
@Chudyy: on ma pomiar z nadgarstak i do wiekszosci zastosowan to wystarcza.
Natomiast taki pomiar gubi sie przy gwaltownych zmianach intensywnosci, przy krotkich mocnych akcentach, cwiczeniach, na silowni itp.
Pasek na dobra sprawe kazdy bedzie dzialal, 645 obsluguje zarowno BT jak i ANT+ to sa dwa protokoly na ktorych paski na klate sie komunikuja z urzadzeniami.
Standardowy pasek do garmina hrm3 i hrm4 bedzie dzialac. Pogadaj ze sprzedawca, moze cos
  • Odpowiedz
@Chudyy: Cześć ja kupiłem na początku roku garmina 235 bo też szukałem czegoś typowo pod bieganie i wyszło mi, że nie potrzebuje platności ani muzyki z zegarka a zależy mi jedynie na rowerze i bieganiu dlatego dla mnie wystarcza a cena dość fajna bo ~700 zł. Biegłem z nim kilka półmaratonów i maraton i rozbieżności na takich dystansach są rzędu 200 metrów na 21 km z pomiaru z zawodów więc
  • Odpowiedz
  • 0
@PurpleHaze: @profaza: dzisiaj kupiłem 645, znalazłem na olx nowke za 1200 zł, dowód zakupu wszystko jest, sprzedający mówił, że dla niego za mały i będzie celowal w fenixa, mi pasuje. Cena atrakcyjna, bo kupowane na zniżkę i z 1600 wyszło 1200. Dziękuję za pomoc. Teraz jeszcze jakiegoś paska do niego poszukam
  • Odpowiedz