Wpis z mikrobloga

@Chael: A gdy już będziesz je smażył 5 lat, 7 miesięcy i 4 dni to drugą partię możesz smażyć tak długo aż będzie Ci odpowiadać ich konsystencja. Myślę, że ciężko powiedzieć ile konkretnie bo jeżeli grzyb będzie miał dużo wody to redukcja będzie trochę trwała. Myślę, że ta godzina to taki max. Pieczarki wg mnie potrzebują max 10-15 minut
  • Odpowiedz
@Chael: Ktoś smaży grzyby przez godzinę? Ja tam kilka minut podsmażam, potem chwilę duszę i sprawdzam po prostu czy już są ok. Zależy co robisz i jakie grzyby. Ale zdecydowanie bliżej 10min niż godziny :D
  • Odpowiedz
@Chael: @makeitstop prawdę mówi
Niektóre grzyby trzeba dłużej potrzymać, ale zdecydowanie lepiej je dłużej poddusić w sosie (lub jeśli nie robisz sosu to wcześniej podgotować). Takie grzyby to np. borowik ceglastopory
  • Odpowiedz