Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1439
Wyobrażacie sobie, że nasz praprzodek "schodzi z drzewa", a za nim konserwatywni krzyczeliby:
"to nienaturalne, czemu chodzisz wyprostowany, nasze miejsce jest na drzewie"? XD

#bekazprawakow #neuropa #heheszki
  • 106
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zaspokajanie analne swojego partneta ma sie nijak do rozwoju cywilizacyjnego tak wiec nie wiem kto tu sie cofa w rozwoju
  • Odpowiedz
Nie. Konserwatyzm zakłada stopniowe zmiany, a nie brak zmian.

@czynastolatek: No nie, to jest umiarkowany liberalizm xD

@KonradLuzik: Konserwatyzm to właśnie ten beton umysłowy, o którym wspomniał kolega wyżej. Bełkot o "ewolucyjności zmian kulturowo-politycznych" to tania wymówka sprzed dwóch wieków. Idea jest jasna - żadnych zmian, nasza kultura/technologia/religia/obyczaje są najlepsze z możliwych i nie można ich zmieniać dla dobra społeczeństwa.

Jeśli waszym zdaniem konserwatyzm zakłada stopniowe zmiany, a
  • Odpowiedz
konserwatyzm zakłada stopniowe zmiany, a liberalizm radykaln

@Hound: Mieszasz całkowicie pojęcia i się dziwisz, że ci nie pasuje.
Liberalizm nie zakłada tempa, bo nie do tego służy.

Przeciwieństwem kosnerwatyzmu jest rewolucjonizm - czyli to, co uprawiały bolszewiki i PiS.
  • Odpowiedz
@jemzgnitejablka: Homoseksualizm nie jest osiągnięciem, homoseksualizm jest. Od zarania gatunku ludzkiego i jeszcze wcześniej. W każdym społeczeństwie, w każdym okresie historycznym.

Natomiast traktowanie go jako czegoś oczywistego i normalnego jest już bardzo rzadkie i jest jak najbardziej osiągnięciem cywilizacyjnym na równi z uznaniem równości kobiety i mężczyzny.
  • Odpowiedz
Nie, po prostu kazde zmiany wiaza sie z konsekwencjami, nie ma nic za darmo kolego

@leac: Ale liberałowie doskonale o tym wiedzą, to wy sobie teraz wszyscy wymyślacie jakieś definicje pod siebie, że niby liberał to idiota wprowadzający zmiany na oślep jak leci, a konserwatysta to roztropny człowiek, który wprowadza zmiany rozsądnie.

To komiczne postrzeganie rzeczywistości i skrajne wyparcie własnego liberalizmu z waszej strony, bo wmówiono wam, że to coś
  • Odpowiedz
@mars10: A kto powiedział że to innowacja? Nie chodzi o innowację tylko o odstępstwo od reguły, o odmienność. Dla konserwatystów zmiana jest zawsze zła, bo jest zmianą. Dlatego mozna porównać chodzenie po ziemi do homoseksualizmu.
  • Odpowiedz
@Hound: Po 1 ja nie okreslam się ani konserwatystą ani liberałem po drugie dyskusja na tym poziomie jest typowa dla ludzi glupich niezaleznie jakie maja poglady. Uwazam ze kazde zmiany natury swiatopogladowej w niespojnym spoleczenstwie musi predzej czy pozniej doprowadzic do jego zniewolenia i wypaczenia celu i kierunku w jakim powinno ono podązac. Ja nie chce sie spierac o detale bo one nie maja znaczenia, jezeli ktokolwiek chce na powaznie
  • Odpowiedz
@PilariousD: Obrazek trochę nie w temacie, bo rozwój niestety nie idzie w parze z ekologią. Oczywiście jest to możliwe, ale tylko gdy wszyscy "bawią się w ekologię". Póki co tylko Europa przejmuje się środowiskiem, gdzie USA i Chiny mają to gdzieś. Ich interesuje rozwój by być najpotężniejszym na świecie. Co z tego, że Chiny na jednego obywatela produkują mniej CO² niż obywatel Europy, skoro Chiny mają dosyć liczną skrajną biedotę,
ExitMan - @PilariousD: Obrazek trochę nie w temacie, bo rozwój niestety nie idzie w p...

źródło: comment_YhIhRmWAAQ0N80TV7SlENX26H2IHGPps.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Hound: Nie wiem co będzie w XXII wieku, jednak nazywanie myśli politycznej bełkotem tylko dlatego, że się z nią nie zgadzasz nie najlepiej świadczy o Tobie.

Idea jest jasna - żadnych zmian, nasza kultura/technologia/religia/obyczaje są najlepsze z możliwych i nie można ich zmieniać dla dobra społeczeństwa.

@Hound: Ale Ty teraz dyskutujesz sam ze sobą XD
  • Odpowiedz