Wpis z mikrobloga

Zna ktoś się na #android ? Otóż jak ściągnę górny pasek, to mam tam 5 ikon (wifi, bluetooth, lokalizacja, tryb cichy i auto obrót). Da się to jakoś zmodyfikować, albo doinstalować jakiś dodatek, żebym mógł sobie zastąpić jedną ikonką włączaniem i wyłączaniem internetu za pośrednictwem sieci komórkowej? Teraz, jak chcę gdzieś skorzystać z neta, gdzie nie ma wifi, to muszę wchodzić głęboko w opcje, żeby to włączyć i potem wyłączyć...

#problem #pomoc
  • 15
  • Odpowiedz
@lucku: a co to jest?

@patyk15: super czekam :)

@Jahcob: ale to miejsce jest akurat wygodne i nie muszę szukać na którym pulpicie mam dany widget

@rss: nie wiem co to ten ROM, ale telefon Samsung Galaxy Ace 2 więc pewnie jakaś nakładka samsunga jest
  • Odpowiedz
@Wuerzet: Samsung? A jak przez chwilkę przytrzymasz klawisz wyłącznia telefonu to nie uruchamia się takie menu, w którym masz "Tryb sieci danych"? Ta opcja właśnie służy to wyłączania transferu danych przez sieć komórkową.
  • Odpowiedz
@Wuerzet: u mnie w ustawieniach wchodzę w: system -> obszar powiadomień -> przyciski widżetu -> włącz dane mobilne i mam ikonkę, która pozwala mi jednoklikiem wł/wył transmisję danych
  • Odpowiedz
@Wuerzet: musiałbyś się bawić w modyfikacje systemu, a jeśli nie wiesz co to ROM to sobie odpuść. :) Ewentualnie zacznij czytać fora, naucz się, zacznij się bawić w modowanie telefonu itp, ale w sumie Ace 2 to nienajszczęśliwszy wybór do takich zabaw. :P Co do braku opcji wspomnianej przez Parachutes - różne wersje Androida różnią się od siebie.
  • Odpowiedz