Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wattson +245
Coraz niebezpieczniej robi się na ulicach miast, ludzie narodowości polskiej chodzą po ulicy i dźgają przypadkowych przechodniów. W przyszłych wyborach mam zamiar zagłosować na partię, która wyrzuci tych wszystkich Polaków z Polski.
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazkuca
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazkuca
CO KUPIĆ
- 1,5 kg kurczaka (podudzia)
- 2 paczki bekonu (razem 200 gramów)
Marynata numer jeden:
- gęsty jogurt naturalny (200 gramów)
- 2 łyżki serka śmietankowego
- 4 ząbki czosnku (rozgniecione)
- dowolne przyprawy (u mnie taka mieszanka barbecue)
Marynata numer dwa:
- sos sriracha
- sos worcestershire
- słodka papryka
Proporcja sosów dość dowolna, zależy, jak ostre chcecie.
JAK ZROBIĆ
- Podudzia nacinamy z każdej strony, żeby marynata lepiej weszła w mięso
- w dwóch miskach robimy marynaty i wszystkie kawałki dokładnie oblepiamy marynatą
- zostawiamy, najlepiej na parę godzin
- jak już nadejdzie czas robienia, to nagrzewamy piekarnik do 220 stopni
- każde podudzie zawijamy w bekon (ja robię to w rękawiczkach jednorazowych, bo syf jest nieziemski), u mnie po dwa plasterki na kawałek
- układamy mięso na kratce, a kratkę opieramy o blachę, tak żeby miał gdzie kapać tłuszcz, ale żeby kurczak był na lekkim podwyższeniu, wtedy się nie będzie tak gotował
- wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do momentu, aż zobaczymy, że bekon zrobił się już ciemny i chrupki (mi to zajęło około 40 minut)
- podajemy z suróweczką albo nie, u mnie domowy coleslaw, czyli mój absolutny faworyt jeżeli chodzi o dodatki do dań z kurczaka
Niektóre wyszły ciemne, bo posmarowałam je sosem worcester na wierzchu i się skarmelizował, bekon nie był spalony.
Wołam @Krankola
#50obiadowchallenge #keto #gotujzwykopem #jedzenie
Komentarz usunięty przez autora
@BarkaMleczna: miłość nie wywołuje raka odbytu