Wpis z mikrobloga

Kukiz - w polityce bodajże 5 lat, Korwin - w polityce z 60 lat. I co się okazuje? Korwin dał się wykolegować przez Narodowców i duet chłopcy Narodowcy+Braun wprowadził więcej posłów niż on. Tymczasem Kukiz bardzo ładnie sobie to ułożył i wprowadził do Sejmu chyba wszystkich istotnych dla siebie ludzi, bodajże padła dwucyfrówka. Biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności, to politycznie zmiażdżył Korwina (jego zresztą nawet śmieszni Narodowcy rozegrali), który nie wprowadził kilku ważnych ludzi, jak choćby Wilk (pomijam już Mentzena), gdy Narodowcy mają w Sejmie jakichś no-nameów.
#wybory #korwin #konfederacja #kukiz #4konserwy #neuropa
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marv0oo: oczywiście, że koalicja to nie to samo i wynik jest gorszy, ale powtarzam - biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności i tak poszło mu bardzo dobrze. Po wyborach do PE sądziłem, że to koniec Kukiza, tymczasem jak widać odrodził się. Wydaje mi się, że kto miał zostać, to został. Jak tyle wytrzymali, to raczej już nie uciekną
  • Odpowiedz
tymczasem jak widać odrodził się

@rorf46: xD g---o, a nie odrodził. Nadstawił rowa Kamyszowi. Gdyby nie PSL to miałby max 2%, jak będzie startował sam za 4 lata daje mu 1,5% maksymalnie. To jest koniec Alkoholika.
  • Odpowiedz
@rorf46: Sprawdziłem właśnie, Kukiz wprowadził dokładnie 7 posłów + on sam. "Bardzo dobry wynik" to bardzo mocno naciągana ocena :)

ps. Mówisz, że "już z głowy wymieniłem 7"... Nieźle, akurat przypadkiem trafiłeś wszystkich xD
  • Odpowiedz
@wAr1948: sprawdzałem trochę wcześniej, więc miałem w miarę zakodowane te nazwiska, sprawdzałem tylko jedynki, sądziłem, że jeszcze ktoś dojdzie z innych miejsc. W każdym razie 8 posłów to IMO dobry wynik, prawie tyle co cała Konfederacja
  • Odpowiedz
@rorf46 jak Kukiz sam sobie przegrał te wybory. W '15 miał ponad 20% poparcia. W sumie w sejmie o nich była prawie kompletna cisza, a jak się zorientował, że być może nie wejdzie sam do sejmu. Korwinem być może też nie wejdzie do sejmu po przegranych eurowyborach to chłop poszedł do PSLu, więc nie wiem czy na tym tak super wyszedł, bo nie wniósł na pewno większości swoich ludzi. Jeszcze w
  • Odpowiedz
@FCSK: Czy @wAr1948: @marv0oo:
boze k---a 20% poparcia. Ludzie jebnijcie się w łeb z tym poparciem z wyborów prezydenckich. Takie macie pojęcie o polityce i powtarzacie jakieś bzdury.

Czy Kukiz miał się sklonować, żeby nagle z d--y wyczarować struktury i zapełnić listy ludźmi do wyborów parlamentarnych w 2015?

Jego największym problemem było to, że na spontanie wyskoczył z tymi wyborami prezydenckimi. Gdyby wcześniej miał coś zbudowane
  • Odpowiedz
@000loki: problemem Kukiza jest to, że albo był od początku podkupiony przez PiS, albo po prostu jest debilem. Wiesz co mówił o Kornelu Morawieckim i Zwiercan? Że wziął ich TYLKO dlatego, że ktoś ich mu polecił. Tak wygląda odpowiedzialny polityk i jego zaufani ludzie
  • Odpowiedz
przecież oni już dawno przy nim nie stoją.

@000loki: ale kto ich k---a wprowadził do sejmu xD

On się dopiero polityki uczy.

Ale to chyba każdy debil wie, że bierze się SWOICH ludzi, a nie "bo ktoś mi polecił". Ciekawe kto polecił mu wziąć do partii ojca przyszłego ministra finansów, hmmmm
  • Odpowiedz
@marv0oo: przeczytaj co napisałem wyżej ze zrozumieniem i odnieś się do tego. Bo ciekawe skąd miał wziąć swoich ludzi. Morawiecki był uznanym i zaufanym wydawałoby się politykiem z solidarności walczącej. Coś więcej potrzebowałbyś do polecenia, kiedy właściwie dopiero zaczynasz budować struktury, a za 2 miesiące musisz zgłosić 210 kandydatów? Z d--y miał ich wyczarować? Musiał się z kimś ustawiać i brać wedle własnej oceny i zaufania.

Już z resztą pominę
  • Odpowiedz
@000loki: Ale co ja mam Ci pisać, jak ty przy tym jednym stoisz jak ściana. Taki z kukiza był antysystem, że wziął starego dziada z poprzedniego systemu.
Do tego przez te 4 lata g---o zrobił, rozwalił swój śmieszny ruch, nie wybudował struktur i SAM w-----ł swojego najlepszego posła Liroya (bo pomimo tego co o---------ł przez ostatni rok, to Liroy robił kawał dobrej roboty w sejmie, a kukiz go w-----ł xD).
  • Odpowiedz