Wpis z mikrobloga

Czołem mirasy, szukam nietypowego laptopa, który posiada trzy porty graficzne (D-sub, DP, HDMI) oraz 1x USB-C i 2x USB 3.1. Ogólnie już z 6 sklepów zajmujących się laptokami napisało mi, że nie mają takiego urządzenia i wątpią w jego istnienie. Czy ktoś zna taki model, lub ma go w pracy ??
#komputery #it #informatyka
  • 10
  • Odpowiedz
@FiedorJV: nie za bardzo ogarniam laptopy ale wydaje mi się, że ciężko będzie coś takiego znaleźć. Mój T440p ma tylko D-SUB i mDP, ale po podłączeniu do stacji dokującej mam w niej DP, HDMI i D-SUB. Może sprawdź sobie nowe ThinkPady i stacje dokujące / replikatory portów.
  • Odpowiedz
@passage: @NaChMiNick: W specyfikacji przetargu stacja dokująca, też jest wymagana, także oprócz stacji dokującej ma być właśnie laptop z 3 wejściami graficznymi. Ja wiem mirki, że to jest #!$%@? ale co zrobić
  • Odpowiedz
@FiedorJV: Aaa w ten sposób. To ja w takim razie życzę powodzenia w spełnieniu specyfikacji napisanej przez kogoś kto nie miał pojęcia o czym pisze xD

ThinkPad moim zdaniem ma wszystko czego normalny człowiek może zapragnąć.
  • Odpowiedz
Fujitsu Lifebook E558

Gratki za znalezienie.
@FiedorJV: Czyżby to był request pod jednego specyficznego producenta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Znalazłeś jakieś inne czy podejrzanie tylko jeden laptop na rynku spełnia te warunki ( ͡º ͜ʖ͡º) ?
  • Odpowiedz
@FiedorJV: o to ciekawe, pierwszy raz się z tym spotykam :)
Btw. a to miały być te 3 porty czy możliwość podłączenia 3 monitorów? Bo jak to drugie to DP 1.2 pozwala podłączyć 5 monitorów pod jedno gniazdo (4 FHD)

@Mars_is_flat: jeśli rzeczywiście były takie wymagania i istenieje tylko jeden laptop konkretnej firmy to nieźle :D
  • Odpowiedz
@Mars_is_flat: Nie mam siły na szukanie innego producenta ale większość wymagań się pokrywa tak na 98%
@passage: Trzy porty
Ogólnie dyrektor powiedział, mi że to jest znana praktyka, tworzą ofertę pod jeden konkretny model urządzenia, który akurat oni maja i sprawdzają, której firmie jak bardzo chce się szukać
  • Odpowiedz