Aktywne Wpisy

ibleedforyou +45
Już 21 alertów z ostatnich 5 miesięcy xd
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
pieknylowca +63
Ja pozbyłem się tych problemów - po prostu tam nie jeżdżę XD. Ludzi to ogólnie posralo z tymi Włochami - tego nie rób, tamtego nie wolno XD. Niektórzy to starają się być bardziej włoscy niż sami włosi #wlochy #wakacje #podroze #podrozujzwykopem
źródło: 1000004115
Pobierz

Wiem, że konfiguracji tych thinkpadów, jest naprawdę sporo, dlatego wrzucam linka do aukcji:
Laptop ThinkPad T440p
Swoją drogą, jakie macie zdanie o takich poleasingowych laptopach? Warto to brać, jak za taką cenę!? Myślałem właśnie o thinpadzie albo Dellu i sam nie wiem. Używam i tak głównie stracjonarki, jednak ten laptop chyba będzie mi potrzebny, jeśli chodzi właśnie o studia, które są niestacjonarne. Z góry dziękuje za odpowiedź, jeśli ktoś ma jakaś lepszą propozycję do ceny ~2300 zł, to możecie podesłać jakąś alternatywę.
#pustulkowelaptopy #laptopy #laptop #komputery #studia #informatyka
źródło: comment_PX76CA42qVQSEMxl5CYfMJn5mEUS0Rwg.jpg
PobierzZnaczy tu nie ma być szał, to nie ma byc macbook pro 16, czy jakiś alienware, mam mocną stacjonarkę a lapka mam zamiar używać tylko na zjazdy or sth like that, więc myślę, tylko czy udzwignie mi to wirtualne maszyny, z dwa systemy i autocada, bo raczej do niczego innego on nie będzie używany XD
Ja tak patrząc na niego, to widze, ze ma i7 dość stabilną, 4-rdzeniową,
O nie zerknąłem, że tamten ten procesor ma dosyć taki hmm, słabawy... Może ten lepszy? =)
Z dołożeniem ramu sprawdź specyfikacje, ja w thinkpadach z serii x230/t430 nie mogłem dołożyć ponad 16Gb, jest to ograniczone. W x40 można już więcej z tego co pamiętam ale lepiej to zweryfikuj
Bierz bez dysku, lub z najtańszym/najmniejszym HDD i
Dokładasz SSD według uznania, RAMu możesz mieć i tak w nim max 16GB no i możesz niedużym kosztem podmienić procesor na np. i7-4700MQ i masz
@Alex_mski
@Atreyu
Dziękuję za konkretne odpowiedzi, czyli rozumiem że mam szukać thinkpada z procesorem i7 ...q, żeby latało na 4 rdzeniach i w miarę mocnym taktowaniu, 16 GB ramu, oraz zorientować się czy na pewno można jeszcze dołożyć oraz z jak najmniejszym dyskiem, tak żeby zaoszczędzić hajs i odłożyć na swój, np jakiś
Teraz zerknijmy na allegro. i7-4700MQ - niecałe 300 zł
Wymiana jest banalna. I tym oto sposobem masz mocny sprzęt za powiedzmy 1250 zł. U handlarza za lapka z tym procem pewnie dasz 1900 zł.
https://allegro.pl/oferta/laptop-lenovo-t440p-i5-16gb-240ssd-ips-fhd-win10-8485697347
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora