Wpis z mikrobloga

Tak sobie czytam tutaj: https://gazetawroclawska.pl/wroclaw-bistro-pyszne-korzenie-po-programie-kuchenne-rewolucje-to-dawny-lokal-tarta-poducha-magda-gessler-jest-pysznie/ar/c11-14472077 o nowych #kuchennerewolucje we #wroclaw i zastanawiam się czy te rewolucje Gesslerowej kiedykolwiek naprawdę się udały i miały długotrwały korzystny dla restauracji efekt. W artykule piszą, że lokal powstał z myślą o studentach, znajdując się przy kampusach dwóch uczelni, a po rewolucjach obiad kosztuje 40 zł. I teraz pytanie dla kogo on jest ukierunkowany? Jak sam studiowałem, to szukałem miejsc gdzie najem się tanio i dobrze. W promieniu 200 metrów są bary mleczne gdzie można zjeść schabowego za 10 zł, Chinczyki gdzie za 15-20 zł student nawpieprza się, że jeszcze zostanie na talerzu,u czy też różnego rodzaju bistra uczelniane xD a jakoś wątpię, że ktoś będzie jechał tutaj specjalnie dla łososia w sosie maślanym, który jakby nie patrzeć, zmyślna potrawa nie jest xD pomijam fakt, że w dokładnie tym miejscu otwierana jest nowa knajpa co kilka miesiecy...
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zavis: jest kilka restauracji które rewolucje przeszły i trudno się tam dopchać... ale to były restauracje z dobrym jedzeniem, a marketing leżał...
co do tego ostatniego odcinka - to mam podobne przemyślenia, ale ja studiowałem 10 lat temu i w sumie trochę inaczej sytuacja na rynku pracy wyglądała, i nikomu się w dupach nie przewracało od bezglutenowych ciastek i sojowej latte...
  • Odpowiedz
@Zavis: kręcę się w tej okolicy już od jakichś 15 lat. W tym miejscu było już co najmniej kilka lokali i żaden nie wytrzymał dłużej niż 1-2 lata. Były burgery, gyrosy, tarty, wcześniej cholera wie co jeszcze - i nic się nie utrzymało. Bo nie ma prawa się utrzymać, skoro za winklem jest McFalafel, który jest OD ZAWSZE, i masz 100% gwarancji, że zjesz dużo, dobrze i niedrogo. Nie mówiąc
  • Odpowiedz
@yolow71: no niestety. Minęły bezpowrotnie czasy dużego za 13-14 zł. Ale mimo wszystko, jak chcemy na szybko zjeść coś sprawdzonego, to pierwszym wyborem jest zawsze McFalafel.
  • Odpowiedz
@Zavis: ta knajpa to jest gruby KEK, ona by się sprawdziła może gdzieś w jakiejś bocznej uliczce rynku, gdzie chodzą hipsterzy i turyści, ale nie tam XD Pal licho ze studentami, to my, dobrze zarabiające korposzczury ( ͡° ͜ʖ ͡°) poszliśmy tam kiedyś w kilka osób, zjedliśmy, wyszliśmy, stwierdziliśmy: "dobrze, ale kurła jak drogo, nie wracamy tam" i tyle w temacie xD niech już padną, może
  • Odpowiedz