Aktywne Wpisy

Hanakele7 +486

RamzesXIII +302
Organizuję dwa #rozdajo o łącznej wartości 100 zł
Do wygrania są dwa vouchery po 50 zł (do wyboru: Empik, Rebel.pl, Sizeer, Allegro-Kultura).
Voucher 1: Aby wziąć udział w losowaniu, wystarczy zaplusować ten wpis. Losowanie dzisiaj o 20:00.
Voucher
Do wygrania są dwa vouchery po 50 zł (do wyboru: Empik, Rebel.pl, Sizeer, Allegro-Kultura).
Voucher 1: Aby wziąć udział w losowaniu, wystarczy zaplusować ten wpis. Losowanie dzisiaj o 20:00.
Voucher

strobo tak mocnej lampy to IMHO zawsze zły pomysł.
Ciebie samego nie męczy jazda z czymś takim gdy ci wszystko dookoła miga?
odpowiedź - W ŻADNYM.
ps. zależy od środka jaki jest kolimator i kąt światła + szkiełko
Jako pozycyjne to i najsłabszy tryb jest już lekko za mocny. Kąt zależy od optyki: jeśli masz kolimator 60x20 to za dnia lekko w dół, w nocy wyraźnie (środek światła tuż przed kołem) w dół.
@PortalZeSmiesznymiObrazkami: na jakim poziomie? słaby, średni mocny?
A kolimator to jak najwęższy - sry nie wiem który bo miałem dwa i pomieszałem i nie wiem finalnie który założyłem ;)
@Wirtuoz: chyba przez idiotów, co na każde pytanie o LAMPKĘ odpowiadają convoy( ͡° ʖ̯ ͡°)
convoy jest dobry tylko na drogi niepubliczne (lasy, pola) i to nie w z------j opcji z kolimatorem, tylko z normalną optyką i odbłyśnikiem OP. ewentualnie, można na drodze użyć przeciwko c----m z samochodów, którzy nie wyłączają świateł drogowych, albo perfidnie oślepiają długimi.
na drogi publiczne masz lampki
Jest polecany bo kosztuje relatywnie mało i ma dużo lumenów ale...
Nie w Convoyach tylko w ich przeróbkach które już niewiele mają wspólnego z oryginałem. Tak cenowo, jak i w kwestii bebechów. Oryginalny (i tani) Convoy ma tryby 5%-40%-100% + opcjonalne strobo i SOS.
Do tego nadal pozostaje największy problem latarek na rowerze - nie tyle jest widoczna, co po prostu i po chamsku oślepia. Wzrost bezpieczeństwa śladowy*, a narażasz się na frustrata któremu zaświeciłeś po oczach przez lusterko.
*Robiłem amatorski
@Wirtuoz: w żadnym, na ulice lampka z odcięciem.
Convoye miałem dwa. Oba zgubiłem. To też pewna wada że domyślne uchwyty są gówniane.