Wpis z mikrobloga

Jako że ma siedzący tryb życia to postanowiłem zanim pójdę robić ta słynną masę, pochodzić na crossfit przez 3 miesiące. Jest ciężko ale czuję o ile mam lepsza koordynację kondycję. Dużo powiedzieć że nawet na skakance nie umiałem skakać ;d
Chciałbym zapytać się, czy tak jak w przypadku normalnej siłowni mówi się że trzeba robić shaki z białkiem czy coś, tak samo tutaj, jeżeli robiłbym sobie tylko to przez te 3 miechy, to to by była strata tego czasu nie suplementujac się? #silownia #crossfit
  • 7
@nowylogin234: nie musisz się suplementować jeśli masz odpowiednio dużo białka w jedzeniu (1.6 - 2.2g na kg masy ciała). Dużo białka ma mieso, ryby, twaróg, jogurty skyr z biedronki. Najważniejsza jest zbilansowana dieta, ilość kalorii, a shake'i dopiero jak w dany dzień nie jesteś w stanie dobić białka.
@nowylogin234 a masz jakąś dietę ułożona? rozpisane kalorie i makro? Wiesz ile węglowodanów tłuszczy i białka masz spożywać dziennie?
Szejki z białkiem są tylko dla wyrównania niedoborów w diecie, jeśli nie jesteś w stanie wypełnić zapotrzebowania jedząc normalnie. Nie ma to najmniejszego sensu jeśli nie wiesz ile masz rego zjeść i czy w ogóle brakuje ci białka w diecie.