Wpis z mikrobloga

Witajcie mam do was pytanie. Otóż nie podoba mi się kierunek logistyczny i pragnę go zmienić, zastanawiam się wiec jaki kierunek jest najbardziej opłacalny i czy opłaca się iść w kierunki które są dostępne w moim Technikum czy walić i znaleźć sobie Technikum w Gdyni.
Pozdro. Generalnie nie interesuję mnie żaden kierunek ponieważ nie wiem co chcę robić w życiu, do Liceum mnie nie przyjęli, a moim planem jest zdanie Technikum/Liceum i pracować w zawodzie tylko dorywczo do czasu kiedy zdam studia.
Pozdrawiam.

#technikum
VerttiPL - Witajcie mam do was pytanie. Otóż nie podoba mi się kierunek logistyczny i...

źródło: comment_ZHxTer5WTSBNsr1Z54FU2U7eoenTwCBt.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@VerttiPL:
-Fryzjer zarabia na działalności 5-15 tyś ze swoim salonem
-technik organizacji turystyki pracuje zazwyczaj w Żabce
-technik żywienia zazwyczaj w Mc Donalds
-technik logistyk i spedytor prowadzą busiarzy i koszą prowizje od kilometra tłukąc od 5 do 10 tyś na łapę tłumacząc kierowcy jak wygląda kółeczko a jak kwadracik bo się trzeba użerać.
-technik hotelarz może konserwować powierzchnie płaskie lub wydawać klucze na recepcji
-technik przemysłu mody może robić
  • Odpowiedz
  • 0
Niby ta, ale Logistyk to zawód mocno stresujący w dodatku na lekcjach zawodowych nudzę się. Myślałem nad hotelarstwem jakby mnie nie przyjęli w Gdyni.
  • Odpowiedz
@VerttiPL: A jakie przedmioty rozszerzone? nie patrz na zawód, tylko na łatwość przedmiotów, skoro tylko masz się "dobujać:". Bo np pójdziesz na "lajtowe" fryzjerstwo i cię uwalą na przedmiocie stylizacja bo nie bedziesz chciał się babrac w ewłosach... W każdym razie maturę zdaj koniecznie!
  • Odpowiedz