Wpis z mikrobloga

Pytanko do mirków, którzy byli w Japonii - co koniecznie trzeba zobaczyć w Tokio, Kioto i Osace? Powoli zaczynam sobie planować trip, a nie chciałbym niczego fajnego pominąć.
Z góry dzięki za sugestie : )
#japonia
  • 12
@ama-japan: w Japonii jestem 15 dni, planuje spędzić 7 dni w Tokio, później 3 dni w w Kioto, 2 dni w Osace i na koniec chcę wrócić na 3 dni do Tokio.
Budżet jest elastyczny, na pewno nie ma to być tak zwany "budget trip", także żadnej atrakcji przez finanse nie wykluczam.

Lubię poznawać kulturę w kraju w którym jestem, odwiedzać knajpy z dobrym jedzeniem, muzea sztuki nowoczesnej, kino, dzielnice z
@matumat rozważyłbym pojechanie albo na jeden albo na dwa dni z Tokio gdzieś w okolice - Kamakura, jezioro Kawaguchiko pod górę Fudżi, może gdzieś w Alpy Japońskie jak Matsumoto itd. Przyroda w Japonii jest naprawdę piękna w wielu miejscach i warta zobaczenia :)
@matumat: Ja mam dokładnie taki sam plan do zrealizowania co do dnia w listopadzie :D i mam tylko 7-dniowego JR Passa na podróż z Tokyo do Kyoto - Osaki i do Tokyo, a w ostatnie 3 dni w Tokyo planuję pojechać do Kamakury, myślałam o Hakone, ale Ōwakudani jest zamknięte na jakiś czas, a w Kamakurze są fajne spoty fotograficzne, jak to na zdjęciu.
Pobierz
źródło: comment_4wPZMzlQPbYaP0WjMGG925xrOhbmagAw.jpg