Wpis z mikrobloga

@LostHighway: Myjesz, nie obierasz, ewentualnie szorujesz, kroisz na pół jak są większe, jak małe zostawiasz takie jak są, wrzucasz do szkła żaroodpornego posmarowanego masłem, na to kładziesz masło pokrojone w paski, posypujesz jakąś przyprawą do ziemniaków jak masz, jak nie to pieprz i sól, na to koperek jak masz i do piekarnika na 220 stopni na 45 minut. Do tego robisz sos: gęsty jogurt + 4 ząbki czosnku (wyciskasz lub
  • Odpowiedz
@LostHighway: Początek jw, ale wrzucasz to do mieszanki: 3 łyżki musztardy, łyżka oliwy i łyżeczka bazylii i majeranku (najlepiej świeże) i odstawiasz na 30 min, poźniej do piekarnika, w połowie pieczenia (po 20 min) posypujesz drobno pokrojonym czosnkiem.
  • Odpowiedz