Wpis z mikrobloga

Czytam oswiadczenie Gryfa Wejherowo na temat wczorajszej prby zabojstwa bramkarza Lechii Gdansk, a tam pada zdanie:

Klub nie bierze odpowiedzialnosci za kibicow na stadionie

Co, #!$%@??:D Serio? To kot ma wziac odpowiedzialnosc za takie zachowanie?
Serio, Krzysztof Stanowski chyba kiedys pisal cos w stylu ze na stadionie mozna wszystko i bedzie sie bezkarnym.

Mozna pokazywac gola dupe (wmiescu publicznym raczej zakazane), mozna ostrzelac kibicow druzyny przeciwnej racami (Cracovia), mozna strzelac racami do bramkarza (Gryf), mozna tez sprzedac plaskiego pilkarzowi podczas rozmowy wychowawczej (Legia) i wszystko jest ok.

Moja zona ostatnio ogladala ze mna mecz i nagle go przerwano bo race. I spytala sie po co to robia skoro wiedza ze jest to karane no i wplywa to na mecz, bo trzeba czesto go przerwac.
Powiedzialem jej ze nie wiem, za to wiem hak te race wnosza ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Jakub_Olkiewicz - jako Weszlo macie przeciez jakas sile przebicia. Nie macie na to wplywu u kogos wyzej zeby gnebic takie patologie? Zeby wymusic na klubach wychowywanie swoich "kibicow", ktorzy czesto dra sie, tu moje ulubione zdanie:

Klub to MY, a nie WY

Bo dlugo jest spokoj, a jak cos dowala na trybunach to od razu strzelaja do goscia na bramce. Ja wiem ze to pewnie nie bylo celowe, tylko troglodyta zamias strzelic dokladnie w gire, to puscil race pod zlym katem. Ale co gdyby ta raca poszla do srodka, tj w trybune? Ludzie nie mieliby czasu na rekacje.

Tyle moich zalow.
#pilkanozna

#pilkanozna
  • 3
@SpiderFYM:
śmieszna sprawa, najpierw nie chcieli wpuścić kibiców gości, bo bali się rozrób, a ostatecznie nie potrafili upilnować swoich gamoni

inb4 - Weszło nic nie zrobi i nie ma się co łudzić. Stano się ponapina w necie, napisze jakiś artykuł jak uzdrowić polską piłkę, ale realnie nie podejmie żadnych działań. Musiałby pójść na wojnę z całym piłkarskim betonem w Polsce z PZPN i Ekstraklasa S.A. na czele, a to sie nikomu