Aktywne Wpisy
CXLV +197
yahoomlody +110
PSP to było genialne gówno i nikt mi nie powie, że nie. Pamiętam, że kupiłem sobie w gimnazjum w 2009 za ciężko zarobione pieniądze za chodzenie jako ministrant po kolędzie i to było nadrabianie lat z podstawówki jak koledzy mieli GameBoy colory, a ja nie. Ile tam genialnych gierek było jakich nie miałem na PC to się nie zliczy, nawet #gadugadu na tym używałem, oglądałem filmy na dużym ekranie jak sobie gdzieś
Poparło ponad 550, ponad stu łacznie wstrzymało sie i było przeciwko.
Przeciwko -
Frakcja w której są komuniści - no to oczywiste
Brytyjczycy z partii Brexitu - no no, chyba jednak naprawdę Rosjanie finansowali kampanie wspierajaca Brexit
Wielu wstrzymało się - Włosi z Ruchu 5 Gwiazd niedawny (niedoszły?) sojusznik polskiej prawicy (Kukiz, PiS) i Niemcy z AfD (ich sukcesami cieszyli sie polscy narodowcy). Przypadkiem też prorosyjskie ruchy.
Do tego przeciwko lub wstrzymała się mniejsza czesc ludzi z jednej partii z frakcji Zielonych (większośc była za), kilku deputowanych z głównych partii - ludowej i socjaldemokratów w tym przypadku często Bułgarzy i Grecy ( i tu chyba narodowośc decydowała, a nie przynależnośc) oraz pojedynczy przedstawiciele innych narodowości.
W skrócie - skrajna lewica, brexitowcy i niektórzy: narodowcy eurosceptycy, antysystemowcy, separatysci w rodzaju Basków, Katalonczyków, byłej członkini Sinn Fein i reprezentanci mniejszosci narodowych nie zagłosowali za rezolucją.
Zauważcie, że pojawiaja sie zarzuty co do tego, że Rosja finansuje lub wspomaga w internecie wiekszość z wymienionych w tym poście grup i partii.
Mam nadzieje, że czasy gdy Wykopki podniecały się wynikami Brexitowców, AfD już mineły.
źródło klik
#polityka #neuropa #4konserwy #rosja #europarlament #historia
@ater: Nie widze listy nazwisk wszystkich z tej partii (wiec nie mam jak sprawdzić jak głosowali) , ale Le Pen nie ma wśród głosujących, a Bay czy Jalkh rezolucję poparli. Nie ma też za wielu nazwisk francuskich wśród sprzeicwiajacych lub wstrzymujacych sie.