Aktywne Wpisy
uefaman +25
Mój stary (wykształcenie podstawowe, nigdy żadnej książki nie przeczytał, praca to robol) na serio wierzy że ufo to kosmici i istnieją. Dawniej oglądał programy typu Nie do wiary, Strefa Tajemnic itp. xD i do tej pory wierzy że ufoludki istnieją tylko rządy państw nie chcą tego upublicznić xD
#astronomia #polskiedomy
#astronomia #polskiedomy
SendMeAnAngel +19
Kupić auto czy się wstrzymać?
Przeciw:
1. Mieszkam w mieście i na co dzień samochód jest zbędny:
a) do biura jeżdżę rowerem
b) sklepy mam do 5 minut pieszo
c) prawie wszędzie da się dojechać MPK
d) od niedawna alternatywą dla MPK są hulajnogi
e) nie muszę szukać miejsca do zaparkowania
2. Utrzymanie samochodu generuje koszty.
3. Obecnie mieszkam w PRL-u i auto musiałoby stać na zewnątrz, a okoliczne parkingi są zawalone.
Przeciw:
1. Mieszkam w mieście i na co dzień samochód jest zbędny:
a) do biura jeżdżę rowerem
b) sklepy mam do 5 minut pieszo
c) prawie wszędzie da się dojechać MPK
d) od niedawna alternatywą dla MPK są hulajnogi
e) nie muszę szukać miejsca do zaparkowania
2. Utrzymanie samochodu generuje koszty.
3. Obecnie mieszkam w PRL-u i auto musiałoby stać na zewnątrz, a okoliczne parkingi są zawalone.
Dla mnie typ komputera oraz system operacyjny odgrywa drugorzędną rolę ponieważ pracuję na systemach UNIX i korzystam głównie z terminala.
Oczywiście jak na prawdziwego geeka przystało interesuję się i mam całe spektrum komputerów oraz przegląd systemów operacyjnych.
Kupiłem sobie nawet dla zabawy ostatnio starego MacaMini (z power PC na pokładzie) tylko po to żeby na nim zainstalować MorphOS.
Jeżeli chodzi o ten wykop to naprawdę nie chodziło mi o porównywanie tych dwóch komputerów.
Bo to tak jak porównywać jabłka do pomarańczy ;)
Chodziło mi o fenomen wymiany komputerów ze względu na starzenie się moralne.
Tylko tyle.
Dzięki za konstruktywny post ;) Pozdrawiam jak rozumiem kolegę po fachu...
Jednak znowu się uczepię, ponieważ nawet jeśli pracujesz strice w powłoce sprzęt powinien mieć znaczenie (choć zastanawiam się ile jest prawdy w tym co napisałem w odniesieniu do administratora sieci :-) . Rozumiem również o co Ci chodziło z przekazem wykopu i "zgadzam" się z owym - dlatego wykopałem.
Skoro
Czas na Wykop to efekt uboczny otwartego z nim okienka + masa skryptów które "odwalają" za mnie czarną robotę. To na temat Wykopu.
Nie sefuję bo nie mam czasu, tutaj pomagają znowu skrypty które wypluwają mi ciekawe linki.
Jak pracujesz na zdalnym serwerze to na upartego możesz otworzyć sesję terminalu na C64.
Zdarzało mi się na moim Androidowym telefonie logować się z przysłowiowego kibla (ConnectBot).
Dlatego dla mnie prędkość odgrywa
Ciekawi mnie jak działają skrypty wypluwające ciekawe linki, znaczy się w jaki sposób one przestrzegają zasady ciekawości, bo jak rozumiem - podsuwają Ci wyłącznie te ciekawe.
Niech również zgadnę, skrypty działające jako rss?
RSS to niestety nie wszystko, mam masę skryptów które parsuję czysty HTML, przecież nie wszyscy mają RSS ;)
Mam też parę crawlerów ;), ale to zupełnie inne historia.
W sumie masz rację mogę coś takiego napisać, może kogoś zainteresują samouczące się spiderki ;)