Wpis z mikrobloga

No i dajesz mi linka do jakiejś dziwnej stronki wizaonline, ja Ci daję link do strony ambasady USA. Która z nich ma większą wiarygodność? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@animuss: nie mam zamiaru sie z toba dluzej klocic bo nic nie dociera do ciebie. O wiarygodnosci stron tez nie bede sie spieral (szczegolnie jesli chodzi o jezyk polski to strona amasady USA nie jest tutaj jakos szczegolnie wiarygodna).
Wpisz sobie w
  • Odpowiedz
@baidu: ale co ma do mnie dotrzeć? Nieprawdziwe informacje? :> Jeśli negujesz wiarygodność oficjalnych informacji kraju który wydaje wizy - to czemu wierzysz losowej stronie, która nawet nie wiadomo przez kogo jest prowadzona? Mówisz że tłumaczenie jest złe, no ok, zobaczmy na stronę departamentu stanu, w ich ojczystym języku, na pewno angielski znasz na tyle by zrozumieć to jedno zdanie:

embassy or consulate that issued your visa.

ambasada lub
  • Odpowiedz
zezwolenie, czyli dokładnie to co mówię - jest to zezwolenie, ale nie gwarancja. Jest to dokument konieczny, ale niczego nie gwarantujący.

@animuss: w tym momencie to juz robisz 'kurtyzane z logiki'. Zezwolenie to znaczy zgodna inaczej pozowlenie. Czyli masz prawo przekroczyc granice. Tak samo to 'admission' ktore stempluja w paszporcie to jest nic innego jak wlasnie zgoda, pozwolenie.

To ze na swojej stronie piszesz ze Visa = wiza to nie zmienia definicji
  • Odpowiedz
w tym momencie to juz robisz 'kurtyzane z logiki'.

w którym momencie? Wiza niczego nie gwarantuje, a Ty skądś uznałeś że niby ma gwarantować. Skąd to wziąłeś?

Zezwolenie to znaczy zgodna inaczej pozowlenie. Czyli masz prawo przekroczyc granice. Tak samo to 'admission' ktore stempluja w paszporcie to jest nic innego jak wlasnie zgoda, pozwolenie.

tak,
  • Odpowiedz
@baidu: > to kwestia semantyki.

czytaj: to co sobie wymyśliłem na poparcie swoich nieprawdziwych tez :>

Ty pieczatke ktora dostaje sie na granicy z USA, czyli tzw. "visa stamp", nazywasz "admission" i piszesz ze jest to zgoda na wjazd i pobyt (a wlasnie 'zgoda na wjazd i pobyt' wyczerpuje definicje wizy w jezyku polskim). To wlasnie tyle i nic wiecej, wiza to zgoda na wjazd i
  • Odpowiedz