Wpis z mikrobloga

Mirki, szczególnie tutaj chciałbym się poradzić @Sierzant_Bagieta bo nie daje mi to spokoju. Filmik niżej.

tl;dr - #!$%@? koleś zasnął w aucie z nogą na gazie, włączonymi światłami, wycieraczkami, policja to olała i powiedzieli, że nic nie mogą zrobić.

Zeszły weekend. Parę minut po 3 nad ranem wychodzę z imprezy i słyszę, że auto jest piłowane na parkingu po jedną restauracją. Podchodzę i widzę, jak #!$%@? w trzy dupy koleś zasnął z gazem wciśniętym w podłogę, wycieraczki włączone, światła świecą a ten leży jak chlor w basenie.
Napieprzam w szybę, aby go obudzić, bo drzwi zamknięte, zero reakcji, międzyczasie dzwonię na bagiety, bo jeszcze imba będzie i kogoś zabije (restauracja zaraz przy bardzo ruchliwej trasie).
Bagietmajstry przyjechali i nawet nie wysiedli z samochodu, tylko powiedzieli, że nic nie mogą zrobić, bo on tym autem nie jedzie. I mogą go zatrzymać dopiero, kiedy ruszy.

No #!$%@?!

Ja już byłem dosyć zmęczony i naprawdę nie mogłem kręcić większej afery, więc im powiedziałem, że są skończonymi kretynami i że teraz to oni mają ewentualnie kogoś na sumieniu, jak niczego nie zrobią. Zaznaczam, że mówiłem bardzo spokojnie i rzeczowo.
Tamten gość puścił gaz albo w sumie nawet nie, ja musiałem już iść. Bagiety jeszcze na odchodne chcieli mnie spisać.

Jestem w #!$%@? przerażony taką znieczulicą i z tego co się orientuję - oni powinni zareagować chyba?

Filmik z akcji: https://streamable.com/k8qmi

#policja #afera #patologiazewsi #prawo #samochody w sumie #mercedes ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 53
Nawet jak ja uciekam z domu pić piwo w aucie żeby różowa się nie czepiała. A tam muzyczka internecie fotel rozłożony i cisza i spokój, to kluczyki wyciągnięte muszę mieć, bo inaczej jazda po pijaku nawet jak silnik wyłączony. Taki przepis.
@kidzior: Pewnie powinni ale co najwyzej za to ze mial odpalony silnik dluzej niz minute.

dokładnie! Też mam kumpla, który zasnął w aucie i policja albo straż, już nie pamiętam po prostu wybiła my szybę w samochodzie.

a ja mam kumpla ktory ma kumpla ktory profesora zrzucal z mostu i zamawial pizze do tramwaju i wh... innych urban legend tez sie akurat jemu przydazyla

@Adams_GA

wydaje mi się to bzdurą, skoro
@kidzior: następnym razem, dzwonić na straż, nieprzytomny człowiek w samochodzie nie widać żadnej reakcji od niego, przyjadą rozbiją szybę, wyciągną, wezmą go do szpitala, dostanie komplet bada..... kurczak z jednej strony pomysł dobry, z drugiej szkoda ludzi co potrzebują w tym momencie lekarza i czekają w kolejce bo jakiś zjeb napity :/
@kidzior

Bagietmajstry przyjechali i nawet nie wysiedli z samochodu, tylko powiedzieli, że nic nie mogą zrobić, bo on tym autem nie jedzie. I mogą go zatrzymać dopiero, kiedy ruszy.

Nieprawda. Wystarczy, że ma kluczyki w stacyjce, nawet bez odpalonego aura. Zgłaszaj to do komendanta, a jak to jakaś wiocha - od razu do wojewódzkiej.
@ArchDelux: nie no, akurat z tymi kluczykami w stacyjce to nieprawda. Auto jest w ruchu jak się porusza, uruchomiony silnik nie oznacza, że samochód jest w ruchu.
Ale tak czy inaczej, policjanci powinni zainteresować się gościem, choćby ze względu na włączony silnik ponad minutę.
@ArchDelux: bo tym mogą postraszyć, bo jak siedzi i ma odpalony silnik to narusza przepisy (nie można mieć odpalonego na postoju powyżej minuty).
Natomiast orzecznictwo sądów jest takie jak mówię, siedzenie w zaparkowanym aucie z włączonym silnikiem to nie prowadzenie pojazdu.