Aktywne Wpisy

HlHl +91
#polskiedrogi
Jadę w takich warunkach 40 km/h ( a i tak czuje ze zrywa przyczepność) ciągnie się za mną sznur aut, co chwila ktoś siedzi mi na dupie i jestem notorycznie wyprzedzany
Przecież to jest jakaś patologia
Jadę w takich warunkach 40 km/h ( a i tak czuje ze zrywa przyczepność) ciągnie się za mną sznur aut, co chwila ktoś siedzi mi na dupie i jestem notorycznie wyprzedzany
Przecież to jest jakaś patologia

blyskotliwy +577
Żeby się zesrać o to, że ktoś zakłada firmę w naszym kraju i płaci tu podatki to już trzeba mieć więcej niż jeden gwóźdź wbity w mózg. #!$%@?ąc już od tego, że RN jest częścią "wolnościowej" Konfederacji.
I te teksty w poście xD
I te teksty w poście xD
Kobiety i dzieci uciekające przed wojną nagle znalazły żyłkę do interesu?
Jedna dziesiąta firm z danego roku to firmy ukraińskie. Przemyślcie to.
Firmy w obcym kraju nie zakłada się,
źródło: GE6lQhFXMAEN_pW
Pobierz

To zjawisko bardzo denerwujące dla wielu ludzi w tym także mnie, kilkuletniego użytkownika tego systemu, bo te działania zamiast zachęcać do jego używania, zniechęcają.
Pewnie wiele osób się spotkało z nieco odmiennym zjawiskiem tzw. Windowsiarstwa, czyli fanatycznego uwielbiania systemu Windows oraz produktów firmy Microsoft, uznając ich wyższość nad konkurencyjnymi rozwiązaniami, nie uznając, że w wielu przypadkach inne systemy(głównie GNU/Linux i macOS) sprawują się równie dobrze a czasami dużo lepiej w danych zastosowaniach i dla konkretnych użytkowników.
Wczoraj trafił mi się ciekawy przypadek Windowsiarza(w sumie dwóch) na wykopie w tym wpisie - https://www.wykop.pl/wpis/43933259/humorobrazkowy-humorinformatykow-heheszki-linux-wi/
We wpisie znalazł się szereg różnych opinii, przeważnie śmieszkująjących z GNU/Linuxa albo go krytykujących.
Muszę zaznaczyć, że usunąłem 4 wpisy, które kompletnie nic nie wnosiły do dyskusji, w tym 1 wpis użytkownika @Czarzy(drugi sam usunął), którego 3 wpis usunął moderator z powodu nazwania OP(mnie) częścią roweru.
W tym wpisie odpowiadałem na, moim zdaniem, nieprawdziwe informacje np. takie jak "Na Linuxie nie odpalisz 90% gier w które grasz" czy "Trzeba na nim rekompilować jądro co kilka dni" (sparafrazowałem).
Pierwszy przypadek @ethics, który to używa znanego i nieciekawego "argumentu" o potrzebie rekompilacji jądra co pozwala domniemywać, że nigdy tego systemu nie widział nawet na oczy.
Dużo lepszym przykładem Windowsiarza jest użytkownik @volski_, którego stosunek do społeczności Linuxowej jest co najmniej zły co widać w tej wypowiedzi
I jestem w stanie zrozumiec zajawkę konfigurowania swojego środowiska i grzebania się w systemie w formie rozrywki, ale pracować się na tym nie da. No, chyba, że jest się frontendowcem hipsterem.
Mimo kilku przytoczonych argumentów(zaznaczyłem je na czerwono na obrazku) i kilku zawartych w tym linku https://github.com/qarmin/GNU-Linux-Podstawy#czym-jest-gnulinux-i-czy-b%C4%99dzie-dla-mnie-odpowiedni użytkownik wykazywałe się całkowitą ignorancją np.
Jeżeli pytasz dlaczego jestem ignorantem, bo nie akceptuję twojego twierdzenia, że "Linux jest lepszy i #!$%@?", bez podłoża argumentów, to tak, jestem ignorantem. A ty debilem.
Pragnę dodać, że w miejscach zaznaczonych zielonymi punktami(na obrazku oczywiście), nie miałem nic przeciwko temu, że ktoś używa Windowsa i nawet zachęcałem do jego używania.
Dlatego uważajcie na takich toksycznych ludzi(zarówno Windowsiarzy, Linuxiarzy jak i innych), pozostających w swoim własnym małym świecie z własnymi poglądami, nie mogąc zrozumieć innych opinii oraz odrzucając ich argumenty.
#windows #linux #informatyka #komputery
źródło: comment_iGbuKBXGM0cqlZFTjeuBJU8viTUpVuTQ.jpg
Pobierz@qarmin: jeszcze nieużywali BSD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a tak na serio, to po co tracisz czas na takie dywagacje? 90% ludzi, którzy prowadzą takie wojenki, są dziećmi, lub poprostu zwykłymi trollami, a takim wpisem własnie ich karmisz.
Ludzie, którzy używają systemu do pracy przewaznie wiedzą co robią i wybierają ten, który spełnia ich oczekiwania.
1) wrzuciłeś mema mówiącego że Linux > Windows bez argumentów, klasyczne heheszki
2) Napisz posta jak to wkurzają Cie fanboye jednej i drugiej strony
3) Reszte posta poświęć "Windowsiarzom"
4) Hurr durr patrzcie Windowsiarze jacy jesteście
źródło: comment_16JaO2BEqxtJSmVtdIA90ll7teWxjvPj.jpg
Pobierz@passage: Mam wolne i czekam aż coś znajdę ciekawego do roboty w domu( ͡° ͜ʖ ͡°)
Siedzę z 20 lat na Windowsie, 3 na Linuxie, 2 na MacOS i żaden nie jest moim ulubionym, wszystkie mają poważne wady.
@eth0: Sczególnie te dystrybucje, które reklamują się jako desktopowe? Bo chyba o nich właśnie przedmówca pisał.
łatwo jest rzucić hasełkiem o śrubokrętach i młotkach, bo czytało się o tym wiele razy, ale wystarczy mieć iq więcej niż 90, żeby odkryć, ze takie porównanie nie ma sensu. Linux, MacOS i Windows spełniają dokładnie tę samą funkcję, są tym samym narzędziem, ale oferujące inne zalety. To zbiory oprogramowaina, które sterują zasobami komputera i pozwalają użytkownikowi na interakcje oraz sterowanie komputerem. I w
odpuść, prowokują a potem płaczą...
Nikt im nie zabroni tworzyć dystrybucji desktopowych, sam takowej używam, a że takie dystrybucje nie zdobędą tyle rynku co windows to już chyba sam wiesz doskonale dlaczego. Świat linuksa to serwery, stamtąd się wywodzi i tam się sprawdza najlepiej.
Sam używam opensuse, ale na wirtualce mam windows do kilku rzeczy. Siedzę sporo na serwerach, ale administrowanie nimi szło mi równie sprawnie pod windowsem, za to python dużo sprawniej działa pod
Moje zdanie jest takie, że każdy powinien używać to co zna lepiej i na czym lepiej wykona swoją pracę. A linux najlepiej nadaje się na serwery, może masz o nim za małą wiedzę, żeby zrozumieć dlaczego tak jest. Gdzie ja jestem zaślepiony, skoro używam obu systemów równocześnie, zależnie co chcę zrobić. Nie interesuje mnie, że coś nie działa na linuksie, nie mam zamiaru przerabiać tony poradników, żeby odpalić program, który
Windows ma wiele wad ale on 'just werks' dla 90% użytkowników.