Aktywne Wpisy

cl_master +1
#gry
Kurde mirki, mam jakąś taką ochotę na jakąś starszą grę z klimatem. Mówię starszą bo chciałbym zobaczyć taką niefotorealistyczna grafikę z fajnym stylem i klimacikiem.
Jesteście w stanie coś zaproponować? Tak żeby zrobić sobie herbatkę, zgasić światło a pokoju i pograć spokojnie.
Kurde mirki, mam jakąś taką ochotę na jakąś starszą grę z klimatem. Mówię starszą bo chciałbym zobaczyć taką niefotorealistyczna grafikę z fajnym stylem i klimacikiem.
Jesteście w stanie coś zaproponować? Tak żeby zrobić sobie herbatkę, zgasić światło a pokoju i pograć spokojnie.

kto waszym zdaniem zasługuje na miejsce i dlaczego #glupiewykopowezabawy #ankieta
źródło: IMG_5462
PobierzKto zasługuje na miejsce
- A 4.8% (11)
- B 37.7% (86)
- C 46.5% (106)
- D 11.0% (25)

Mirki, proszę o pomoc. Czemu mi ten kod nie działa?
Dodam, że jest on uruchamiany w ramach zdarzenia Workbook_BeforeClose (ale z innego skoroszytu, niż "Raport").
Błąd to subscript out of range
Zauważyłem, że gdy dokładnie ten sam kod, z tymi samymi zmiennymi uruchamiam z modułu wszystko śmiga jak trzeba. Pewnie szybciej będzie jak obejdę konieczność korzystania ze zdarzenia BeforeClose (wymuszę na uzytkowniku uruchomienie procedury w inny sposób niż zamykając skoroszyt) niż gdybym
Workbooks("Raport").Worksheets("Raport").Range("A:Z").RemoveDuplicates Columns:=Array(1, 2), Header:=xlYesMoże zgłosić tak błąd tylko wówczas, gdy w tej samej instancji excela nie jest otwarty skoroszyt o nazwie raport z arkuszem o nazwie raport.
Problem polega na tym, że ten skoroszyt jest otwarty bo linijkę czy dwie wyżej, otwieram go metodą workbooks.open, i wykonuję na tym skoroszycie inne operacje (np. sortowanie). Tym bardziej mnie dziwi cała ta sytuacja. Ostatecznie osiągnąłem swój cel w inny sposób (nie uruchamiam kodu ze zdarzenia BeforeClose, tylko standardowo w ramach procedury). Jestem niemal pewien, że to z tego powodu występował błąd. Podsumowując, -skoroszyt był otwarty
-skoroszyt był
Najbardziej trywialny i najczęściej występujący przykład, kod typu:
Range("A1") = zmiennazmienna = Range("A1")Jest prawidłowy, skompiluje się i zadziała, ale w praktyce nie powinien wystąpić, bo jego działanie jest uzależnione od tego, gdzie