Wpis z mikrobloga

To ja się może pochwalę moją grą.
Desert chase to prosta gierka na androida w której twoim celem jest ucieczka przed policją.
Chciałem sprawdzić czy dam radę napisać prostą grę na telefon w miesiąc (zacząłem pracę 1 sierpnia) i skończyłem z czymś takim. Bardzo chętnie dowiem się co sądzicie i jakie macie rady dot. gry.

Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lukaszsowa.Desertchase

i mała historia wersji na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=vO5uTdc3VUY&list=PLRfpGfUaI-swmIp9is9AOdLff_Glh3MtR
#gamedev #unity3d
s.....5 - To ja się może pochwalę moją grą.
Desert chase to prosta gierka na android...

źródło: comment_TcVPhwzVe83Ojqa2T8jfsWaBJPOczaup.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@sowa705: Wszystkie panele, przyciski itp są zwykłym prostokątem z przezroczystym tłem w różnym kolorze. UI zdecydowanie lepiej wygląda jak ma jakiś gradient w tle albo outline dookoła panelu/przycisku, a skoro i tak są za darmo, to czemu nie skorzystać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sowa705: Głównie chodzi o zrobienie jak najlepszego wrażenia na użytkowniku już w momencie kiedy spojrzy na grę w sklepie (Wygląd ikony też jest bardzo ważny). Screeny powinny zachęcić użytkownika do ściągnięcia gry. Warto podpatrzeć jak wygląda i zachowuje się interfejs w największych hitach na mobilki. Wiadomo, że nie każdy ma talent do rysowania, żeby zrobić własne UI ale można zawsze skorzystać z płatnych czy darmowych assetów
  • Odpowiedz
@Enviador: 1. Bardzo dobry pomysł. Będzie w następnym update
2. Myślę że usunę regeneracje HP i dodam randomowo pojawiające się warsztaty przez które będzie można przejechać.
3. Skocznie poprawie albo wyrzuce (jeszcze nie wiem)
4. Spawnowanie samochodów to chwilowa zmiana (wcześniejsze wersje tego nie miały) aż nie zrobie AI które rzeczywiście da rade ścigać gracza
5. Bug w unity ale postaram się naprawić
6. Belki pojawiają się dopiero kiedy pojazd ma mniej niż
  • Odpowiedz
Myślę że usunę regeneracje HP

@sowa705: o kurka, to nawet nie wiedziałem, że jest regeneracja :D

Dzięki za opinię, postaram się naprawić jak najwięcej rzeczy w następnym
  • Odpowiedz