@semperfidelis Jak nie oglądasz Netflixa to dobry będzie Mecool M8S Pro Plus i wgranie LibreELEC. Właśnie się tym bawię i calkiem fajne urządzenie a do tego tanie.
@semperfidelis: Coreelec mialem na myśli - dlatego właśnie że pod ATV/Androidem działa to średnio to wgrywa się alternatywne oprogramowanie oparte na Linuxie z Kodi. Wtedy działa super. @kodiwpigulce_pl może jeszcze coś podpowie
@semperfidelis: mibox zabudowany jest na tym samym układzie co ten mecool, więc szybszy nie będzie. Różnica taka że ma Android TV i licencje przez co działa Netflix.
@semperfidelis ja tam polecam mailne + osmc/libreelec/coreelec :) nie masz ryzyka że przestaną androida aktualizować a kodi będzie wymagał nowszego (ja tak z mibox2s zakończyłem przygodę)
@czuczer: a malina już nie muli? Kiedyś chyba jeszcze rp2 muliło mocno i lepiej było kupić boxa i na nim kombinować i nawet taniej wychodziło. Sam myślę aby kupić rp4 i zrobić jedną sd na kodu a inne na emulator. Nie wiem tylko czy malina już działa na takim samym poziomie co najpopularniejsze txbox na s905x
@anthoris: rpi nie ma tak wydajnego vpu jak s905x, nie ma też pilota na przykład. Kodi wymaga Androida 5.0 i trochę nie rozumiem dlaczego @czuczer miał z tym problem ( ͡°ʖ̯͡°) Jakikolwiek box na s905x i wyższe na którym wygrasz coreelec będzie chodził dobrze. S905x2 jest od niedawna wspierane przez coreelec a jest zauważalnie szybsze od poprzedniego układu, też możesz zwrócić uwagę na
@alienv: ja kilka lat na tv box korzystam, a ostatni właśnie na 905x z core i jest ok ale malinka kusi aby się pobawić. Wyczytałem, że 905x2 już jest wspierany to może jednak przesiądę się na nowszy procesor.
@anthoris: malinka jest super ale jednak to do czegoś innego sprzęt. Brak pilota przeszkadza, cięższe filmy też słabo. Na serwer za to super. Sam tak korzystałam, na boxie kodi w na serwerze torrenty, pyload itp i się oglądało ( ͡°͜ʖ͡°)
Raz na jakiś czas wymaga resetu, ale jest ok.
Jakikolwiek box na s905x i wyższe na którym wygrasz coreelec będzie chodził dobrze.
S905x2 jest od niedawna wspierane przez coreelec a jest zauważalnie szybsze od poprzedniego układu, też możesz zwrócić uwagę na