Aktywne Wpisy

mickpl +523
Wiem, że wielu kolekcjonerów kurnikowców zakłada, że z tym antyspekulacyjnym podatkiem od 3 mieszkania to zaraz ucichnie i tyle z niego będzie.
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci
Otóż nie. Jak już temat chwycił to teraz będziemy go grzali do skutku.
Będziecie płacili progresywny, antyspekulacyjny podatek i będziecie szczęśliwi.
#nieruchomosci

pogop +914
16 września 1976 roku mistrz świata w pływaniu w płetwach kończył 13-milowy bieg treningowy w Armenii, gdy nagle usłyszał niepokojący dźwięk. Trolejbus przewrócił się przez ścianę zapory i wpadł do jeziora Erewan. 23-latek natychmiast wbiegł na miejsce zdarzenia, rozebrał się i zanurkował do zanieczyszczonej ściekami wody, aby uratować jak najwięcej ludzi.
Pomimo prawie zerowej widoczności, Karapetyan popłynął 15 stóp w dół (5 metrów), aby dotrzeć do trolejbusu, tylko po to, by odkryć,
Pomimo prawie zerowej widoczności, Karapetyan popłynął 15 stóp w dół (5 metrów), aby dotrzeć do trolejbusu, tylko po to, by odkryć,
źródło: temp_file7731716272100271928
Pobierz

Pojawiły się głosy zapotrzebowania na kolejne #krakowskienightdrive (i nie mówię tylko o głosach w mojej głowie). Specyficznie niektórzy wyrazili chęć na następny weekend, a że zapowiada się pogodny, to na takie dictum nie pozostało mi nic innego jak zmontować kolejny nightdrive w #krakow ;)
Poniżej to moja propozycja, zatem zarówno czas startu jak i szczegóły trasy możemy zmodyfikować, czekam na pomysły.
KIEDY: sobota 21.09.19
CZAS: start o 22:00
MIEJSCE: zbiórka na parkingu TESCO na Wielickiej
Przygotowałem tym razem trasę bardziej zamiejską, urozmaiconą zarówno odcinki z trasami szybkiego ruchu, uliczkami miast jak i terenami wiejskimi, trochę też szlakiem Orlich Gniazd - taki mały eksperyment. Postoje zaplanowane w zdecydowanej większości w ciekawych miejscach z widokami. Osobom zajmującym się fotografią polecam zabrać sprzęt, będzie do czego strzelać :)
opis trasy:
- Start parking TESCO Wielicka
- kopalnia Wieliczka
- punkt widokowy Siercza
- punkt widokowy koło Mogilan
- parking Factory Modlniczka
- Zamek Ojców
- Zamek Pieskowa Skała
- Zamek Korzkiew
- Parking BP przy Opolskiej - koniec
To jest ok. 110 km do zrobienia, ale że to sobota, to można sobie pozwolić do późna jeździć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Link do trasy: https://goo.gl/maps/FszgX45M3rWJCHRU7
Apka do rozmowy ZELLO: https://zello.com/nightdrive2019 hasło: wykop
Tradycyjnie informuję, że przejazd odbędzie się niezależnie od ilości zadeklarowanych uczestników czy pojazdów, w każdym razie ja na pewno jadę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#krakow #krakownightdrive #silesianightdrive #krakowpiwo #samochody #motoryzacja #katowice #olkusz #wieliczka #tarnow #skawina
źródło: comment_oC2F5nEO34LAPfLbrdK4EuXzwHNkBs3K.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_nJDmObfBlNq6NPjvJTqHUJ35SkoZSYsY.jpg
Pobierz@krzesimir będzie fotostop pod Maczugą Herkulesa?
@Ciasto_hirol: W sumie teraz sprawdziłem, że lepiej jest zatrzymać się jednak pod Maczugą, a tam ścieżką od niej podejść pod Zamek Pieskowa Skała. Do kolejnego wpisu zmodyfikuję trasę, żeby to uwzględnić.
@Ciasto_hirol: Czyżbyś się wybierał moturem z koszem? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora