Wpis z mikrobloga

@Kick_Ass: tylko nie marnuje w teryiaki, i ser widzę dałeś inny, spróbuj dać mimolete taki pomarańczowy albo cheddar i zrobić na patelni, wtedy robi się taki sos zajebista z sera, no imieso można wysmazyc na rozowo:)
  • Odpowiedz
  • 1
@dr_getsome ten ser najbardziej przypomina monterey Jack czo polecają w Phily. Mimolete dla mnie za słodki, a cheddar idealny do karmeliziwanej cebulki na burgerze ( )
  • Odpowiedz
  • 8
@roymoss kroisz wołowine na małe paseczki, wrzucasz na godzinke do lodówki w marynacie , ja używam sosu sojowego, oliwy, sosu bbq , sosu worchestere , sosu teriaki w różnych proporcjach, i nie zawsze tak samo. Lubię eksperymentować. Trochę czosnku, pieprzu młotkowanego i soli, ale z tym to ostrożnie,jak dasz więcej sojowego sosu to możesz w ogóle nie solić .

Mięsko smażysz krótko, w zależności jaki stopień wyznaczenia lubisz, ale u mnie
Kick_Ass - @roymoss kroisz wołowine na małe paseczki, wrzucasz na godzinke do lodówki...
  • Odpowiedz
chyba spoko wpis popełniłem skoro ludzie czepiają się tylko literówki


@Kick_Ass: To nie jest literówka, literówka to błąd powstały w trakcie np. pisania na klawiaturze. Twój pasat waży 1500 kilogram i pali 7 litr ropy na 100 kilometr?
  • Odpowiedz