Wpis z mikrobloga

@b0lec: to są fontendowcy, w głównej mierze zbierający followerów przez mówienie o jQuery i zatrudnieni przez różne firmy jako ewangeliści do reklamowania produktów pod przykrywką wiedzy, nie wiem czy koniecznie chciałbym kiedyś między nimi widnieć.

David Walsh np ostatnio popisał się artykułem, w którym stwierdzilł, że urządzenia z "Androidem .... i FFOS" stają się coraz popularniejsze wśród użytkowników. No przynajmniej rok za wcześnie na kupowanie takich artykułów przez Mozillę, długo
  • Odpowiedz
Aaaa tam, wszystko mi jedno. zaawansowani programisci wiedza, ze to tylko celebryci. Bezdyskusyjnie to elita frontendowcow, ale jezeli idzie o js nie sa to osoby wyznaczajace granice mozliwosci tej technologii.
  • Odpowiedz
@rezoner: no to Cię jeszcze troche pomęcze ;) Co rozumiesz pod pojęciem "wyznaczania granic możliwości technologii js" ? i kto to robi?

Nie trudno się domyśleć dla kogo pracuje Dawid, a nawet gdyby było trudno to można wyczytać, że jest ewangelistą Mozilli i mieć to na uwadze czytając jego artykuły. Wiadomo, że musi tam od czasu do czasu wcisnąć coś takiego. FFOS niedawno wyszedł na rynek więc skoro przed chwilą
  • Odpowiedz