Wpis z mikrobloga

@anihilator3000:

Ty tak na serio? Pomijając fakt, że aborcja czy eutanazja to problem etyczny, nie medyczny, to o bułkach ma się prawo wypowiadać tylko piekarz, o meczu piłkarz, a jak ci woda kapie na pusty łeb w chatce z gówna, to masz siedzieć cicho bo nie jesteś dekarzem? Mocne.
  • Odpowiedz
@Planeta_odebete2: dokladnie tak w roli AUTORYTETU ma prawo wypowiadać się wyłącznie osoba, która się tym zajmuje. Niestety w Polsce nauczono ludzi, że każdego zdanie liczy się tak samo, a potem w TV i innych wystąpieniach mamy zdanie profesora kontra jakiegoś muzyka, aktora, polityka.
  • Odpowiedz
@anihilator3000:

Co za bzdury piszesz, dżizys kurła, ja pierd0lę() po pierwsze, jak już wyżej wspomniałem, poruszane są sprawy etyki, a nie medycyny. Po drugie, zadaniem polityka jest reprezentacja jakiegoś zestawu poglądów. Każdy polityk publicznie wypowiada się o drogach, mimo że mało który jest drogowcem, o służbie zdrowia, o polityce zagranicznej, o finansach, itp. itd. Tak jest na całym świecie. Przeszkadza ci to tylko w jednym przypadku.
  • Odpowiedz
@Planeta_odebete2: "zadaniem polityka jest reprezentacja jakiegoś zestawu poglądów", czyli z automatu wypowiada się z roli autorytetu dla ludzi wyznających jego zestaw poglądów, skoro jest reprezentantem. Ty nie masz żadnych argumentów, dodatkowo popełniasz błąd logiczny argumentum ad numerum, twierdząc mniej więcej "wszyscy politycy wypowiadają się na tematy, o których nie maja pojęcia, więc taka postawa jest słuszna".
  • Odpowiedz
@anihilator3000: Proszę, nie mów mi o logice. Nie ty. Bo sobie serio czoło uszkodzę od tych facepalmów. Zresztą, "nie masz prawa wypowiadać się o polityce, bo nie jesteś politologiem"( ͡° ͜ʖ ͡°). Polityka działa jak działa, z przerwami, mniej więcej od starożytnej Grecji. Żaden automatyzm autorytetu nie występuje. To tylko twój kij, który znalazłeś by uderzyć nielubianego psa. JK wyraził swoje poglądy na taki to, a
  • Odpowiedz
@Planeta_odebete2: ooo argumentum ad personam, moje ulubione, własnie przegrałeś swoją argumentację () Nie mam prawa wypowiadać sie jako autorytet o polityce i tego nie robię. on to zrobił jako " reprezentant jakiegoś zestawu poglądów swoich wyborców" na wiecu swojej partii. wypowiada się z pozycji autorytetu dodatkowo uważając, że on i podobnie mu myślący mają "jedynie słuszny zestaw poglądów".
  • Odpowiedz
@anihilator3000:

Niestety, podstawowe zasady logiki formalnej, które uważam za conditio sine qua none prowadzenia normalnej dyskusji, są ci zupełnie obce. Polecam tytuł "Logika Formalna" Ludwika Borkowskiego. Tak na wstęp. Pozwoli ci on ogarnąć podstawy. Nie martw się: errare humanum est i to jak nieprawidłowo używasz zarzutu terminów, np. argumentum ad personam, po zdobyciu odpowiedniej wiedzy, po prostu da się wyeliminować. Jakbyś potrzebował linka do tytułu, o którm piszę, daj znać.
  • Odpowiedz
o proszę jeszcze na sam koniec pogrążasz się już całkowicie, teraz sam stawiasz się za autorytet, który ma prawo nauczać innych () przegrałeś już bardzo dawno temu, a łacina i skomplikowana składnia zdania tego nie zmieni.
  • Odpowiedz
@Saeglopur:

Tylko przypomnę że ten człowiek jest równocześnie decydentem w kwestiach aborcji, antykoncepcji i wszystkich kwestii rodzinnych

Pal licho, że jest decydentem w kwestiach rodzinnych, gorzej że ma dostęp do kodów naszych atomówe-... a nie, zaraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz