Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wattson +245
Coraz niebezpieczniej robi się na ulicach miast, ludzie narodowości polskiej chodzą po ulicy i dźgają przypadkowych przechodniów. W przyszłych wyborach mam zamiar zagłosować na partię, która wyrzuci tych wszystkich Polaków z Polski.
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazkuca
#neuropa #bekazprawakow #bekazkonfederacji #bekazkuca
Dzisiaj trochę bardziej wyszukana propozycja, ale jednocześnie prosta w przygotowaniu
CO KUPIĆ (na dwie solidne porcje)
- 2 sezonowane steki z antrykotu
- pół szklanki soku pomarańczowego świeżego
- świeży imbir
- przyprawy: suszona cebula, suszony czosnek, sól, pieprz
- proszek do pieczenia
Sałatka:
- rukola
- garść pestek dyni
- około 8 pomidorków koktajlowych pokrojonych na drobno
- starty ser twardy (parmezan, grana padano, bursztyn)
- garść oliwek
- 2 łyżki octu balsamicznego
JAK ZROBIĆ
Jeżeli chodzi o sałatkę, to po prostu łączymy wszystkie składniki w dowolnych proporcjach. Ja lubię jak jest więcej pestek z dyni, a mniej np. pomidorków.
Mięso:
- steki wyjmujemy wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej
- kroimy w drobne paski
- przyprawiamy łyżeczką soli, pieprzem, 3 łyżeczkami czosnku, 2 łyżeczkami suszonej cebuli
- dodajemy 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia (dzięki temu mięso usmaży nam się na chrupko)
- osobno trzemy obrany imbir
I teraz tak. Ja lubię mięso mocno zesmażone, dlatego smażę długo aż rzeczywiście kawałki nabiorą chrupkości. Jeżeli wolicie mniej zesmażoną wołowinę, wasza sprawa. Na dobrej patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła, tłuszcz ma być bardzo gorący - na pełną #!$%@?ę, jak mawia Food Emperor. Wrzucamy mięso i smażymy tak długo jak chcemy. Na koniec dolewamy sok pomarańczowy i dodajemy starty imbir, dokładnie mieszamy.
Podajemy ze szczypiorkiem, ziarnami sezamu i siemienia lnianego.
#50obiadowchallenge #keto #gotujzwykopem #jedzenie