Aktywne Wpisy
ataeB +84
Wyświetliła mi się ostatnio na insta reklama, że szukają modelek do kampanii jakiejś bieliźnianej. Napisałam, że jestem zainteresowana. Kazali mi wysłać swoje portfolio. Co to znaczy? Nie miałam nigdy sesji zdjęciowej.
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
#pytanie #mirabelkopomusz #kiciochpyta #modelki #sesja #fotografia
robert5502 +443
Dobra nowina!
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Dane za rok szkolny 2023/2024: W liceach i technikach nawet 80 proc. uczniów nie uczęszcza na lekcje religii.
Podziekujmy im
#religia #bekazkatoli #szkola
Izraelski serial "Nasi chłopcy" na #hbogo Serial nawiązuje do prawdziwych wydarzeń, porwania i zamordowania izraelskich chłopców, przez palestyńskich bojowników. obserwujemy zmagania policyjnej jednostki do zadań specjalnych, którzy próbują powstrzymać, nim karuzela s----------a rozpędzi się na na maksa i ruszy kolejna niekończąca się wymiana mściwych zamachów. #nasichlopcy #izrael #zydzi #palestyna
Przy okazji, przypomniał mi się podobny serial, netflixowej produkcji. Tym razem akcja toczy się w Stanach, fikcyjna historia, której zapalnikiem na tle rasowym, jest też śmierć chłopca. Policjant o swojsko brzmiącym nazwisku Jablonski, śmiertelnie potrąca murzyńskiego chłopca. Sprawę trzeba zatuszować coraz większym stosem kłamstw i liczyć że ów stos, nie runie nagle, wzniecając uliczne zamieszki. Tytuł serialu, to "7 sekund". Tutaj też miałem obawy, że serial będzie pokazany w stylu "dindu nuffin", jednak pierwszy odcinek już pokazuje, że życie nie jest (he he) czarno-białe. Każdy z bohaterów ma jakieś grzechy, nikt do końca nie jest bez winy.
Wspólny mianownik obu seriali to wiara i kryzys wiary, oraz zmagania sprawiedliwej jednostki, dążącej do prawdy, kontra złowrogi system (chociaż to ostatnie, bardziej pasuje do drugiego serialu). #sevenseconds #netflix #seriale
#4konserwy