Aktywne Wpisy

moll +143
Tunel już stoi! Trochę pomagałam, ale na tyle dobra konstrukcja, że mój niebieski postawiłby praktycznie sam (z trochę większymi trudnościami)
@_aqq wołam, bo chcialeś zobaczyć na gotowo
#ogrodnictwo
@_aqq wołam, bo chcialeś zobaczyć na gotowo
#ogrodnictwo
źródło: signal-2024-05-12-18-26-27-091-2
Pobierz
kargulasty +1
#smartfon #telefony #bezpieczenstwo
Jak czesto wymieniacie telefon? Pytam bo u mnie wygląda to coraz krócej i sie zastanawiam czemu tak jest i czy tyko ja tak mam
- obecnie 3 lata to duże wyzwanie. kiedyś dobijalem do 5lat
Jak czesto wymieniacie telefon? Pytam bo u mnie wygląda to coraz krócej i sie zastanawiam czemu tak jest i czy tyko ja tak mam
- obecnie 3 lata to duże wyzwanie. kiedyś dobijalem do 5lat
wymiana telefonu
- rok lub mniej 2.3% (18)
- ok 2 lat 16.3% (127)
- ok 3 lat 28.2% (220)
- ok 4 lat 25.5% (199)
- 5 lub wiecej 27.8% (217)

!["Ksiądz sobie pomacał". Episkopat ma gigantyczny problem [OPINIA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e29983e8eb73e4d1c914803c13c4a2d0e96d1a75edea3c323327d41161fe7964,q70.jpg)

Co ostatnio tym firmom #!$%@?ło z UOPami? Co chwila mi się zgłasza jakieś korpo i coś stęka, że mają tylko UOP. Strzelają sobie generalnie w stopę, bo jak przychodzi co do czego, to okazuje się że lepiej pracować w jakimś polskim janusz-sofcie na B2B niż w jakiejś dużej i renomowanej firmie, bo przepaść między B2B a UOP jest ogromna (a teraz jeszcze dojdzie zniesienie limitu 30-krotności) i nie zawsze to korpo jest skłonne w ogóle ją zasypać wiadrem pieniędzy.
Zresztą co do zasady przy obecnej sytuacji w kraju płacenie takich horrendalnych składek i podatków przypominałoby wspieranie komunizmu BDSM (płacisz kilka tys zł miesięcznie a w nagrodę nie dostaniesz dostępu do lekarza ani emerytury - więc niech mi ktoś nie wyskakuje, że na zachodzie też tyle płacą, bo chociaż wiedzą za co).
@Scaab: B2B nie jest oszustwem, tylko normalną dopuszczoną prawnie formą świadczenia usług którą NAGMINNIE stosuje państwo zatrudniając specjalistów w szpitalach i ministerstwach zapewne też. Więc nie masz pojęcia o czym mówisz. Co śmieszne mam wrażenie, że państwo nadużywa B2B dużo bardziej niż programiści, bo charakter pracy programisty jak najbardziej wpisuje się pod B2B z racji zadaniowości (zwykle nie przelicza się tasków
@Scaab: prywaciarz złodziej xD
Podpowiem Ci panie kolego, że wystarczy z jedną firmą współpracować, i legalnie dalej siedzisz na B2B. Zakręcisz sie na jedno szkolenie i dalej ciągniesz z strumyka pt. 19% podatku.
@Khaine: W wielu przypadkach jest.
@Rabusek: Jakie "legalnie dalej"? Przecież test przedsiębiorcy wypadł z pomysłów i to zdaje się na wniosek samej skarbówki, że nie opłaca się tysięcy ludzi gonić
@Khaine: https://spidersweb.pl/bizblog/test-przedsiebiorcy-nie-jest-potrzebny/
Nic nie wypadło z pomysłów, przestano to tak nazywać i dalej knują jak to wprowadzić. Mnie to nie dotyczy xD mam conajmniej 4 klientow
Pamiętajmy, że ludzie na B2B to ludzie, którzy wiedzą ile
inne racjonalne powody jakie mi przychodzą do głowy to że UoP jednak daje trochę większa "kontrolę" nad pracownikiem,
@bortsimpson: To jest bzdura, bo odpowiednia umowa to załatwia. Zresztą NIKT szanujący się nie odejdzie z firmy z dnia na dzień trzaskając drzwiami, bo reputacja
ale jak przypomnę sobie czasy kiedy pracowałem w korpo,to nie zdziwilbym się jakby po prostu jakis menago wysokiego szczebla wyliczył w excelu że tak się bardziej opłaca i robimy, bo mniej procesów, mniej ogarniania, jeden szablon na wszystko związane z obsługą pracownika. :D
@bortsimpson: A że drożej o 40% albo pracownika trudno znaleźć, bo się nikomu nie opłaca to tam #!$%@? ( ͡º ͜ʖ͡º) Ja wolę B2B bo może mi to zapewnić gładkie wejście do jakiejś poważniejszej działalności. DG już założone, więc jak pewnego dnia wpadnę na jakiś pomysł, to mogę nawet na próbę się za to zabrać - jak
dla mnie też swoboda jaka daje b2b jest warta ryzyka, ale na przykład ludzie z rodzinami i dziecmi nie patrzą już na to z takim entuzjazmem. :)
@Khaine: okej ale jak twoja umowa B2B wygląda jak UOP to coś jest nie tak.
@ElGovanni: Znałem takich hardkorów co tak chcieli XD Na szczęście firma im zwykle nie pozwalała.
@Khaine: wiekszosc szanujacych sie i najlepszych firm IT ma tylko UoP. Google Facebbok Amazon itd. No ale oni placa tyle ze na UoP wychdzisz i tak lepiej niz w innych firmach a z akcjami masz pewnie ze 40k na miesiac.
@leoha: w Polsce?
@Scaab: tak