Aktywne Wpisy
userrrr +19
Nasz kraj byłby bogaty, gdyby szwaby i kacapy wypłacili nam odszkodowanie za II wojne światową, wg szacunków szwaby są nam winne ok 6 bln PLN za II wojne św, kacapy strzelam drugie tyle, bo za wojne, za to, że nas perfidnie okradali za czasów PRLu i za to, że sa narodowymi kłamcami i oszustami, z którymi się nie da rozmawiać, czyli to będzie od kacapów ok 12 bln PLN czyli w sumie
Wojciech_Skupien +11
Oddając 14 czołgów Leopard 2A4, właśnie zmniejszyliśmy ilość Leopardów 2PL w docelowej wersji M1 z zakładanych 142 do 128.
Jeszcze bardziej, bezmyślnie rozbrajajmy nasz kraj i kupujmy czołgi, w których nie będziemy mogli sami nawet jednej uszczelki wymienić.
#!$%@? ten rząd jest tak debilny, że głowa mała.
#wojskopolskie #wojna #ukraina #polityka #bekazpisu
Jeszcze bardziej, bezmyślnie rozbrajajmy nasz kraj i kupujmy czołgi, w których nie będziemy mogli sami nawet jednej uszczelki wymienić.
#!$%@? ten rząd jest tak debilny, że głowa mała.
#wojskopolskie #wojna #ukraina #polityka #bekazpisu
Ale do rzeczy. Nazywacie ich oskarkami, pędzlakami, chadami, badboyami, laski na nich lecą.
Nie zgadzałam się z tym, patrząc na kolesi, którzy mi się podobali.
Ale jak już mówiłam - coś mnie tchnęło.
Jako fanka Transformers obracam się w fandomie dość żwawo, poznaje tam przez neta dość specyficznych ludzi (była nawet typowa laska-przegryw, serio!) I co mi sie rzuciło w oczy? Że większość fanów to owszem, faceci, ale faceci są w większosci za Autobotami (kto oglądał ten wie - ci dobrzy) a większość lasek... za Decepticonami (Ci źli).
Sama, co widać po avatarze, wiadomo za kim stoje...
I nie tylko w TF jest taka tendencja.
W przypadku Star Wars było sporo fanek Sithów, a nie Jedi.
Załoze sie, ze w innych fandomach z innych universów też istnieje taka tendencja...
I naszła mnie refleksja - czy bycie fanką jakiejś "tej złej" grupy z danego serialu/anime/gry podchodzi pod bycie właśnie taką typową p0lką, której hipergamia każe wybierać "tych złych" ?
#pytanie #gownowpis #wykop #transformers #anime #film #gry #p0lka #chad
Komentarz usunięty przez autora
Teraz wolę takich miłych szarych myszów. Ale byle nie były to takie niezaradne #!$%@? bez swojego zdania albo pantofle. Po prostu musi być męski z jednej strony, ale z drugiej fajnie żeby jednak nie bał się pokazywać uczuć i żeby był cieplutki xD
Jako koledzy spoko, ale nic więcej xd nawet do łóżka strach bo nie wiadomo co zawiera xd
Komentarz usunięty przez autora
A co do tej drugiej sprawy... Zarówno kobiety i mężczyźni mają jakieś przypadłości typowe dla ich płci. Opinia, że kobiety wolą badboyów nie wzięła się znikąd. Ale to nie znaczy, że w ogóle nie ma kobiet, które mają inny gust.
Decepticony w filmie mi się bardziej podobały, milion razy lepszy design niż oklepane samochody xD
Co do sithów, żałuje że nie grałem w SWTORa od początku sithem, mają ciekawą historię niż Ci co wiecznie dobrzy być chcą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czemu zawsze dobra strona w filmach miała płeć piękną? xD
Myślę że jakby decepticonom dać jakąś piękność jako zły charakter, to szybko by faceci zmieniali
Chyba że to jakaś inna definicja.
Cieszy mnie że u Decepticonow nie ma aż tyle płci żeńskiej, co jak co ale uwielbiam Decepticony i jako różowa byłabym zniesmaczona zfeminizowaniem tej frakcji, pasuje mi tak jak jest xd
Ale może faktycznie, wielu się utożsamia z bohaterami ¯\_(ツ)_/¯