Wpis z mikrobloga

Coś mnie tchnęło. Tyle się tu nawija o p0lkach, że lecą na bad gujów i inne tego typu pierdy, chadów i inne. Myślę wtedy, że co za bullshit,bo mnie zawsze rajcowali ci milsi chłopcy, czyli jak ucałuje dłoń na przywitanie, zrobi drinka, powie ze pozmywa a ja moge sobie poleżeć, to jest tak abstrakcyjne, zeby mezczyzna tak zrobił,że mnie to tak schlebiało, że od razu zaczynałam się do niego kleić. A ci tzw "bad boye" zawsze byli olewani (płaczki w sumie też) , raz że się ich bałam zawsze, dwa... nie byli zbyt ciekawi. Żadnych zainteresowań, poza chalniem i mordobiciem. Przecież to ameby...

Ale do rzeczy. Nazywacie ich oskarkami, pędzlakami, chadami, badboyami, laski na nich lecą.

Nie zgadzałam się z tym, patrząc na kolesi, którzy mi się podobali.

Ale jak już mówiłam - coś mnie tchnęło.

Jako fanka Transformers obracam się w fandomie dość żwawo, poznaje tam przez neta dość specyficznych ludzi (była nawet typowa laska-przegryw, serio!) I co mi sie rzuciło w oczy? Że większość fanów to owszem, faceci, ale faceci są w większosci za Autobotami (kto oglądał ten wie - ci dobrzy) a większość lasek... za Decepticonami (Ci źli).
Sama, co widać po avatarze, wiadomo za kim stoje...
I nie tylko w TF jest taka tendencja.

W przypadku Star Wars było sporo fanek Sithów, a nie Jedi.

Załoze sie, ze w innych fandomach z innych universów też istnieje taka tendencja...

I naszła mnie refleksja - czy bycie fanką jakiejś "tej złej" grupy z danego serialu/anime/gry podchodzi pod bycie właśnie taką typową p0lką, której hipergamia każe wybierać "tych złych" ?

#pytanie #gownowpis #wykop #transformers #anime #film #gry #p0lka #chad
  • 14
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BloodyMassacre26: kochanie, ja Cię rozumiem. Też wolę takich miłych i ułożonych, choć swego czasu w okresie buntu to wolałam się szlajać z jakimiś typami spod ciemnej gwiazdy xD

Teraz wolę takich miłych szarych myszów. Ale byle nie były to takie niezaradne #!$%@? bez swojego zdania albo pantofle. Po prostu musi być męski z jednej strony, ale z drugiej fajnie żeby jednak nie bał się pokazywać uczuć i żeby był cieplutki xD
@BloodyMassacre26: Kibicowanie czarnym charakterom jest zupełnie normalne, tym bardziej jeśli takie postacie są dobrze napisane. Nie ma to raczej większego powiązania z drugim tematem.

A co do tej drugiej sprawy... Zarówno kobiety i mężczyźni mają jakieś przypadłości typowe dla ich płci. Opinia, że kobiety wolą badboyów nie wzięła się znikąd. Ale to nie znaczy, że w ogóle nie ma kobiet, które mają inny gust.

Po prostu musi być męski z jednej
@BloodyMassacre26:
Decepticony w filmie mi się bardziej podobały, milion razy lepszy design niż oklepane samochody xD
Co do sithów, żałuje że nie grałem w SWTORa od początku sithem, mają ciekawą historię niż Ci co wiecznie dobrzy być chcą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czemu zawsze dobra strona w filmach miała płeć piękną? xD
Myślę że jakby decepticonom dać jakąś piękność jako zły charakter, to szybko by faceci zmieniali
@Devcio:

Cieszy mnie że u Decepticonow nie ma aż tyle płci żeńskiej, co jak co ale uwielbiam Decepticony i jako różowa byłabym zniesmaczona zfeminizowaniem tej frakcji, pasuje mi tak jak jest xd

Ale może faktycznie, wielu się utożsamia z bohaterami ¯\_(ツ)_/¯