Wpis z mikrobloga

Najlepszy sos zrobisz z pulpy pomidorower.
Ja używam produktów firmy Mutti.
Ale jak chcesz zrobić samemu to pomidory świeże (podłużne) albo krojone z puszki.
Do tego oliwa z oliwek i oregano i szczypta pieprzu i cukru.
  • Odpowiedz
@pesymistyk: pomidory w puszce, do tego liście bazyli, pieprz sól. Blender można wsadzić bezpośrsdnio do puszki i gotowe. Nie blenduj za mocno, 2-3 sekundy wystarczą.
  • Odpowiedz
@pesymistyk: podsmażasz cebulę, pożniej dodajesz czosnek, dodajesz do tego puszkę pomidorów, dolewasz wody i gotujesz 20 minut, dodjesz trochę masła lub oliwy z oliwek. przyprawiasz papryką plus zioła jakie lubisz i wszystko blendujesz
  • Odpowiedz
@pesymistyk: Kup pomidory w puszcze, całe i obrane, z łatwo dostępnych najlepsze będą Mutti. Weź sitko i wylej na nie delikatnie zawartość puszki. Pomidory z sitka przełóż do miski, dodaj soli oraz pieprzu i rozgnieć rękami. Masz sos do pizzy. Resztę zawartości puszki możesz wykorzystać do marinary, pomidorówki albo czego tam chcesz.
  • Odpowiedz