Wpis z mikrobloga

@rocky_b: Brałem dwa razy. O dziwo nie wciskali ubezpieczenia - jedynie wspomnieli, ja twardo, ze to nie brnęli. Raty miód malina, ustawiłem mniejsze i więcej, a spłacam w swoim tempie (wpłacam kwotę potrzebna plus tyle ile uznam, ze mnie stać w danym miesiącu i w ten sposób skracam okres płacenia). Ponoć strasznie ważne, by trzymać się terminów i nie płacić miesiąc wcześniej (zostanie o tak policzona jako nadpłata za miesiąc wczesniejszy)
@zagu chcieli wcisnąć ubezpieczenie, nie dalem się. Ale wciskali tez dodatkowa rozszerzona gwarancję za 700zl i mówią ze bez niej nie moge wziąć na dłużej niz 6 miesięcy w ratach 0% bo system blokuje w sklepie taka możliwość XDD wysmialem ich i powiedzialem że kupie przez internet gdzie indziej
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rocky_b: Głupoty gadają. Też mi próbowali to wcisnąć aż w końcu pańcia powiedziała "to ja tylko mogę wysłać wniosek do banku", więc zapytałem na co czeka. Obrażona wysłała i dostałem raty 0% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zagu chcieli wcisnąć ubezpieczenie, nie dalem się. Ale wciskali tez dodatkowa rozszerzona gwarancję za 700zl i mówią ze bez niej nie moge wziąć na dłużej niz 6 miesięcy w ratach 0% bo system blokuje w sklepie taka możliwość XDD wysmialem ich i powiedzialem że kupie przez internet gdzie indziej

No i tu mieli rację, może nie z 6 ratami, ale np iphony i wybrane produkty naprawdę system blokuje na np. 10 rat,
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@byleco: Piszesz do @rocky_b, ale jak brałem telewizor za 4,5k to jakimś cudem dało się bez ubezpieczeń chociaż przez 10 minut wciskali mi, że się nie da.
@zagu dlatego napisałam wybrane produkty, głównie telefony. Blokady są też często na 30 i więcej miesięcy, dopiero z ubezpieczeniem program ratalny odblokowuje możliwość policzę ia na więcej miesięcy. No i kiedyś tego nie było, wprowadzono to jakieś pół roku temu
@rocky_b: AAAA zapomniałem ostrzec! bo z robotem chciałem wziąć coś jeszcze i była ta promocja drugi produkt 22% taniej ale wtedy niby bank naliczał 600 zł dodatkowej kwoty " przygotowawczej" tak, że raty dalej były 0 % ale trzeba było zapłacić to z góry. Ten rabat 22 % to nie była nawet połowa tej kwoty. Więc z drugiego przedmiotu zrezygnowałem i było " czysto 10 x 0%