Aktywne Wpisy
wykop +10
Dzień dobry, Wykop! Porozmawiajmy o moderacji (ツ)
Wykop to przestrzeń, w której pasje, pomysły i opinie spotykają się w jednym miejscu. Czasami jednak wymaga to odpowiedniego uporządkowania, a praca moderatora staje się wtedy kluczowa. To wyzwanie polegające na oddzieleniu wartościowego kontentu od spamu, wykrywaniu błędnych tagów i dbaniu o kulturę dyskusji.
W październiku moderatorzy Wykopu obsłużyli aż 33 791 przesłanych przez Was zgłoszeń! 🛡️
Oto
Wykop to przestrzeń, w której pasje, pomysły i opinie spotykają się w jednym miejscu. Czasami jednak wymaga to odpowiedniego uporządkowania, a praca moderatora staje się wtedy kluczowa. To wyzwanie polegające na oddzieleniu wartościowego kontentu od spamu, wykrywaniu błędnych tagów i dbaniu o kulturę dyskusji.
W październiku moderatorzy Wykopu obsłużyli aż 33 791 przesłanych przez Was zgłoszeń! 🛡️
Oto
marta-mac +19
Pewien „Fachowiec” Zrobił takie oto schody.
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?
#budowlanka #remontujzwykopem
Rozmawiałam z nim a on powiedział mi że one są zrobione dobrze I każdy kierownik budowy odebrałby takie schody. Mam z nim napisaną umowę zapłaciłam już połowę ale on nie chce tego poprawić bo mówi że jest dobrze co mogę zrobić w takiej sytuacji?
#budowlanka #remontujzwykopem
Jak gracie na gitarze chwyt A-dur?
Gdy zaczynałem się uczyć, to najczęściej widziałem 2-3-4:
o|---|---|---|---|
o|---|-4-|---|---|
o|---|-3-|---|---|
o|---|-2-|---|---|
o|---|---|---|---|
x|---|---|---|---|
Ale było to dla mnie trudne i gdzieś znalazłem, żeby grać 1-2-3:
o|---|---|---|---|
o|---|-3-|---|---|
o|---|-2-|---|---|
o|---|-1-|---|---|
o|---|---|---|---|
x|---|---|---|---|
Obecnie tak gram i się przyzwyczaiłem. Ale nie mieszczą mi się palce i wskazującym (2) trudno mi docisnąć struny i często mi brzęczy.
Teraz znalazłem 2-1-3:
o|---|---|---|---|
o|---|-3-|---|---|
o|---|-1-|---|---|
o|---|-2-|---|---|
o|---|---|---|---|
x|---|---|---|---|
Na pierwszy rzut oka wygląda to dziwnie, ale palce się mieszczą i wychodzi, że jest najlepsze. Ale trudniej złapać (coś w stylu D-dur tylko, że odwrotnie) i musiałbym się go od nowa się nauczyć. Dlaczego tak rzadko spotyka się to ustawienie? Gra się tak w ogóle?
Jak gracie A-dur?
Komentarz usunięty przez autora
https://www.justinguitar.com/guitar-lessons/the-a-chord-bc-112
@mk321: Gra się, nie robi kompletnie różnicy w brzmieniu wiec graj jak ci wygodnie, z czasem i tak będziesz umiał wybrać chwyt tak jak ci będzie pasował do progresji.
@retzev: @Underpeople: utwory jakie "gram" z A to:
-> Teksański (DGA, GAD):
- Jak przechodzę z G na A to łatwiej mi A jako 123 niż 213. Tylko, że muszę bardzo mocno
Nie wiem, albo mam za mało siły albo w mojej gitarze struny są wysoko i twarde, więc trzeba mocniej naciskać.
Byłem kiedyś na kursie, to jak instruktorka raz sprawdzała czy mam dobrze nastrojoną gitarę to nie mówiła, że jest coś nie tak. Ale dla niej pewnie nie problem jak ciężej chodzi. Wziąłem do ręki też dwie inne gitary kursantów, to jedna chodziła bardzo lekko (ale to był ten typ z "plastikowymi"