Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Pseudo ekolodzy.

Oczywiście że w dupie mamy bezpieczeństwo i lepiej aby tama we Włocławku w końcu #!$%@?ęła zalewając przy tym wiele fabryk. Już nawet nie ma co wspominać o ofiarach i zniszczonych terenach, bo po co.

No i co z tego że będzie można mieć kolejną elektrownię wodną produkującą czystą energię.

A tak poza tym to uregulowanie Wisły pozwoliłoby na przywrócenie na niej transportu wodnego który myślę że byłby znacznie bardziej ekologiczny od transportu drogowego.

I dodatkowa tama pozwoliłaby na większe zapobieganie klęskom żywiołowym - co jest ważne dla ratowania dużej ilości zagrożonych gatunków zwierząt.

No i wiadomo że wpłynęłoby to na rozwój Polski, a im bardziej rozwinięte społeczeństwo to tym bardziej jest ono chętne do życia w zgodzie z naturą.

#natura #ekologia #ekoterrorysci #tama #4konserwy #neuropa
TheJaster - Pseudo ekolodzy. 

Oczywiście że w dupie mamy bezpieczeństwo i lepiej aby...

źródło: comment_F5p903tFAQll9QjmBvMJLwWR256Gj6Cl.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

uregulowanie Wisły pozwoliłoby na przywrócenie na niej transportu wodnego który myślę że byłby znacznie bardziej ekologiczny od transportu drogowego.

@TheJaster: i spowodowałoby, że większość wody spływałoby do bałtyku (w sumie nic dziwnego, ale może wypadałoby to jakoś zmienić).

I dodatkowa tama pozwoliłaby na większe zapobieganie klęskom
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@JakovKarnic: Regulacja to nie betonowanie rzek, wręcz przeciwnie. ;)

Jeżeli ktoś chce tak robić to jest jak najbardziej w błędzie.

Natomiast największym problemem tak czy siak jest tama we Włocławku która za kilkanaście lat może stanowić poważny problem dla bezpieczeństwa, ponieważ komuniści już od samego początku zakładali wybudowanie kilku, na które rozkładał by się po części cały ciężar regulowania wody.
  • Odpowiedz
@TheJaster: No dobra, ja się w sumie zgadzam z tym, że pomysł elektrowni wodnych jest całkiem dobry. Wydaje mi się jednak że transport rzeczny to nie jest to co jest najbardziej pożądane w Polsce ¯\_(ツ)_/¯

za kilkanaście lat może stanowić poważny problem

@TheJaster: a co, wali się? Nie znam sytuacji.
  • Odpowiedz