Wpis z mikrobloga

@qarmin: Tak dla przypomnienia.
"Linuxiarze" to starzy użytkownicy windows, którzy mają dosyć gównianego modelu rozwoju kolejnych wersji okienek.
Pajace z redmont zamiast wziąć się za robotę pod maską systemu, jak np developing następcy antycznego już NTFS, to zajmują się kolejnymi wersjami panelów sterowania.
Ile ich tam już jest? z 5?
Partacze nawet nie potrafią dobrze zrobić czarnego theme dla
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Azur88: przecież masz ReFS rozwijany, a biorąc pod uwagę kierunek rozwoju Windowsow (Windows Core OS) to nie ma sensu im inwestować w gigantyczne zmiany w sofcie który docelowo chcą zmigrowac, w dodatku mocne modyfikowanie NTFS r------e kompatybilność wielu programów ;)

Ale serio, kto co lubi - wystarczy mi Windows i to co oferuje, mam zbudowane swoje środowisko na którym pracuję, pointegrowane z usługami MS które lubię i nie trafiam na
  • Odpowiedz
@Koliat: ReFS jest tylko w win server, i chyba tylko w formie experymentalnej.
Starzy developerzy, odpowiedzialni za rozwój windowsa, którzy ogarniali ten kod dawno już tam nie pracują.
Widać to po tym pseudo rozwoju.

Jak lubisz to co oferuje MS w pełni to szanuję, mnie już zaczęła irytować ta firma i jej kierunek w którym zmierza z nowym CEO.

No i szanuję kulturalną dyskusję a nie takie plucie jadem jak
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Azur88: Już gwoli ścisłości - ReFS jest podobny do ZFS, są nowe funkcje regularnie dodawane, jest wspierany na Windows 10 Pro Workstation/ Enterprise oraz na Windows Server, cały czas nowe funkcje tam wlatuja (w 2019 np deduplikacja danych) . Na innych edycjach Windows 10 jest kilka sztuczek żeby mieć ReFSa ;) z poważnych ograniczeń które mogą być rozwiązane w przyszłości - ReFS nie może być systemem plików na dysku systemu
  • Odpowiedz