Wpis z mikrobloga

@Hazyl: no trochę tak trochę nie, ja zarzuciłem, że patriotyzm ekonomiczny jest bez sensu, akurat ten wywód o sokach pomidorowych mnie sprowokował do kolejnego argumentu
  • Odpowiedz
@mq1: no ale przecież ma racje. Oczywiste, że lepiej wspierać rodzimą gospodarkę.
Nie mówię o tym, żeby zaraz popadać w skrajność i kupować np. polskie telefony bo to szmelc
  • Odpowiedz
@malinq i dlatego też w tym kraju nigdy nie będzie normalnie. 25 lat czyli już dorosły człowiek który nie zna podstaw ekonomii. W szkołach uczą o wielkich poetach zamiast poświęcić ten czas na naukę takich rzeczy. Jedyne co umiesz powiedzieć to "Hurr durr polityki kradnoo"
  • Odpowiedz
@Barteky: o #!$%@?, dobra widzę, że nawet nie ma co próbować co z Tobą dyskutować, bo #!$%@?łeś takim ogólnikiem, że na jego podstawie równie dobrze można robić bezpośrednie przelewy do skarbu państwa.

Ale żebym nie wyszedł na hipokrytę to powiem Ci dlaczego się mylisz.
Standard życia obywateli nie zależy od płaconych przez nich podatków, nie istnieje korelacja między wysokością budżetu, a standardem życia. Oczywiście jeśli mielibyśmy ogarnięte władze, które zapewnią wysoki
  • Odpowiedz
25 lat czyli już dorosły człowiek który nie zna podstaw ekonomii. W szkołach uczą o wielkich poetach zamiast poświęcić ten czas na naukę takich rzeczy. Jedyne co umiesz powiedzieć to "Hurr durr polityki kradnoo"

@Barteky: nie znam podstaw ekonomii? Wiesz, że ekonomia to coś więcej niż keynesizm i #!$%@?, że więcej w budżecie to lepiej dla obywateli? W ogóle ekonomia to nie nauka o tym jak będzie najlepiej tylko jakie są
  • Odpowiedz
Powiedzcie mi czy tylko Polacy są tak #!$%@?? Te komentarze to jeden wielki rakosyf. Nie głosuje i mam w dupie PiS, ale chłop w tym wypadku ma rację. Niemcy kupują tylko niemieckie produkty w niemieckich sklepach i min. dzięki temu ich gospodarka wygląda jak wygląda. Ogarnijcie to tumany, że kapitał ma narodowość. A żeby jeszcze tego było mało, to w przypadku wyposażenia i jakości stacji to nie mamy się czego wstydzić w
  • Odpowiedz
@Barteky: jeśli będzie tam taniej, a paliwo nie będzie gorszej jakości - jak najbardziej. A jeżeli będzie drożej, a paliwo będzie #!$%@? to zaszkodzę tylko sobie i nie ma to związku ze standardem życia przeciętnego Polaka.
  • Odpowiedz
@2giekonto: jeżeli uważasz, że kapitał ma narodowość to zapraszam na przedstawienie dowodów, szczególnie w XXI wieku, w czasach powszechnego globalizmu i międzynarodowych rynków akcyjnych.
  • Odpowiedz
@malinq czyli według Ciebie lepiej jak zatankujesz na Rosyjskiej stacji benzynowej?

@Barteky: Czy przypadkiem większość ropy w Polsce, to nie jest ropa z Rosji? Każda stacja zarabia dla Rosjan :)
  • Odpowiedz
@2giekonto: pokaż mi gdzie napisałem, że bardziej opłaca się nam kupować niemieckie produkty, albo przyznaj, że manipulujesz i #!$%@? logikę imputując mi słowa których nie napisałem.
  • Odpowiedz
@malinq Tak, tak. Nie opłaca nam się kupować polskich produktów, na polskich stacjach, bo w zglobalizowanym świecie podatki płacone w Polsce to wymysł wariatów.
Nie wydaje mi się, żeby ktoś był na tyle głupi, żeby nie ogarniać, że kupując polskie produkty na polskich chociażby stacjach wspiera Polską gospodarkę. Więc jeżeli nie jesteś głupi to w takim pisaniu musisz mieć inny cel :)
  • Odpowiedz
@2giekonto: rozumiem, że nie udowodnisz mi tej narodowości kapitału? Nie będę dyskutował z kimś kto najpierw, rzuca tezami bez pokrycia, potem imputuje mi niewypowiedziane słowa, zarzuca przyjmowanie pieniędzy za pisanie komentarzy, a na koniec rzuca ogólnikami o wspieraniu polskiej gospodarki. Zero dowodów, samo rzucanie gównem o ścianę. Więc jeżeli nie jesteś głupi to podaj dowód na swoje wymysły albo przyznaj się, że brak Ci wiedzy i powtarzasz pierdoły które są wygodne
  • Odpowiedz