Aktywne Wpisy
ladylurkini +74
co powstrzymuje was przed ubieraniem się w ten sposób?
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siema.
Czy Wasze #rozowepaski tez wymagają byście robili rzeczy "po ich"?
Moja siedzi w domu na macierzyńskim i wczuwa się w kierownika domu. Ja po powrocie z pracy zwykle chcę spędzić czas z dzieckiem albo jak spi, to coś porobię, co żona chce, by ona mogła polezeć.
Niestety zawsze konczy się to awanturą.
Posprzatałem w łazience? Źle!
Ugotowałem makaron? Źle - za twardy (był miękki, smakowałem)
Ugotowałem kurczaka -
Siema.
Czy Wasze #rozowepaski tez wymagają byście robili rzeczy "po ich"?
Moja siedzi w domu na macierzyńskim i wczuwa się w kierownika domu. Ja po powrocie z pracy zwykle chcę spędzić czas z dzieckiem albo jak spi, to coś porobię, co żona chce, by ona mogła polezeć.
Niestety zawsze konczy się to awanturą.
Posprzatałem w łazience? Źle!
Ugotowałem makaron? Źle - za twardy (był miękki, smakowałem)
Ugotowałem kurczaka -
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Znalazłem informacje że najlepiej rozrobić 7 ml w 5 litrach wody destylowanej i z tego korzystać. Do tego dezynfekuje piana wiec mała ilość środka i intensywne mieszanie. Czy to dobry sposób?
Zastanawiam się czy dla znanych mi butelek (te które sam po wypiciu wypłukałem) wystarczy starsanem przepłukać przed butelkowaniem.
Do tej pory NaOH robiło za wszystko tylko musiałem płukać jeszcze wodą a tu nie trzeba.
I mam pytanie czego używacie do dezynfekcji np wężyków przed rozlewem, bulkadełek lub wymienika płytowego
Wiem temat w wielu miejscach był przerabiany ale wy tym temacie warto posłuchać innych i może coś sobie wykorzystać
#piwowarstwo
Butelki po wypłukaniu z kurzu płuczę starsanem za pomocą tego: https://twojbrowar.pl/de/myjki-suszarki/1478-sterylizator-do-butelek.html
Płukać nie trzeba, po rozcieńczeniu w piwie drożdże dojedza starsan jak pożywkę z mikroelementami :)
Na pewno NaOH? Sody kaustycznej nie używałbym przed samym rozlewem do butelek. Ten środek jest do mycia.
Może kupię jeszcze oxy by robić jak Ty podczas warzenia.
(zaskakuje mnie ciągle to że jeśli szuka się czegoś poza kręgiem piwowarskim potrafi być dwukrotnie tańsze)
Mycie NaOh co jakiś czas warto zrobić, ale jak masz swoje czyste butelki wypłukane to wystarczy dezynfekcja. Jak miałem zdobyczne butelki to też traktowałem ługiem, ale później płukanie wodą i kwasem cytrynowym. Przed rozlewem
Zamawiam
Dla potomnych
10-20 g kwasu cytrynowego na litr wody