Wpis z mikrobloga

Mama dostała ostatnio lekcje życia. Popierała pomysł 500 plus i nie mogła zrozumieć dlaczego jest on zły, więc życie postanowiło jej to wytłumaczyć. Gdy wręczyła 3 miesięczne wypowiedzenie lokatorom ci przestali płacić. Przez 4 miesiące nie chcieli płacić, nie chcieli się wyprowadzić mieszkając na koszt mojej mamy. Oczywiście w państwie które stworzyliśmy od 89 roku nie można wyrzucić kogoś z własnego mieszkania. Pozostaje tylko droga sądowa. Mojej mamie nie przeszkadzało że 2 tys zł z jej pensji zabiera państwo ale przeszkadzało jej że musi sponsorować patoli mieszkanie przez 4 miesiące.
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

z nieoświeconym jaki jest związek przyczynowo skutkowy tego programu na który się powołujesz i patusów, których chroni pisowskie prawo o lokatorach?

@rafal-heros: Myśle że twojej Mamię przeszkadza bardziej że ma syna (i jeżeli jest to również męża) p---ę który nie potrafi wywalić na zbity pysk nie płacących patusów z mieszkania...
No bo powiedz mi, Oni wychodzą do sklepu , otwierasz (wywalasz ) drzwi, pakujesz, wystawiasz walizki, zmieniasz zamki wychodzisz. Nigdy
  • Odpowiedz
@KiedysBilemRekordyWDeluxeSkiJump: no ale mówię ci, że w przypadku braku mieszkań socjalnych można obciążyć kosztami gminę -

@powaznyczlowiek: Nie można. Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nasz "kochany" rząd zmienił prawo i o odszkodowanie możesz się ubiegać od... uwaga... Osoby która Ci nie płaci za lokal (°° .
Zlikwidowali też Limit czasu, w którym gmina musi znaleźć lokal zastępczy.
  • Odpowiedz
@Semargl: jeśli podpisujesz umowę to prawa do użytkowania lokalu przechodzą na najemcę. Wykręcanie zamków, odcięcie wody, gazu prądu robi z ciebie czyściciela kamienic i grozi Ci sprawa w sądzie. Jak nie płacą musisz iść do sądu, tam czekać na wyrok, później do komornika. Jak to matka z dziećmi to komornik nie może w-----ć ich do czasu znalezienia lokalu socjalnego przez gminę
  • Odpowiedz
@rafal-heros: ale ja nie o tym. Ten post był o tym że pracujący i przykładni obywatele sponsorują patologi kasę i nie mają z tym problemu a widzę że zrobił się post o usuwaniu ludzi z wynajętych mieszkań
  • Odpowiedz
@rafal-heros: Najłatwiej poczekać, aż nikogo nie będzie w domu. Włamujesz się do własnego mieszkania, wystawiasz ich rzeczy na dwór, zmieniasz zamki i nara. Co zrobią w praktyce? Zadzwonią i co powiedzą, że nie mają mieszkania?
  • Odpowiedz