Aktywne Wpisy
peter-sobieraj +31
Od 2 lat choruje, i żaden lekarz nie jest w stanie zdjagnozować co mi dolega (wiekszosc nawet nie próbuje).
Może ktoś z was bedzie widział co mi dolega.
Straciłem zdolność myślenia. Byłe programistą z pasją, a teraz nie potrafie napisać najprostrzych rzeczy.
Mam problem żeby połaczyć 2 fakty w wniosek.
Mam problem z pamięcią. Podczas testu u psychologa okazalo sie ze nie jestem w stanie przez minute zapamiętać 3 prostych figór geometrycznych.
Może ktoś z was bedzie widział co mi dolega.
Straciłem zdolność myślenia. Byłe programistą z pasją, a teraz nie potrafie napisać najprostrzych rzeczy.
Mam problem żeby połaczyć 2 fakty w wniosek.
Mam problem z pamięcią. Podczas testu u psychologa okazalo sie ze nie jestem w stanie przez minute zapamiętać 3 prostych figór geometrycznych.
darknightttt +5
Kupiłem łazienkę za 20k zł w salonie BLU w #poznan na św Michała. Okazało się że polecony przez sprzedawcę odpływ za ponad 1000 zł nie pasuje i nie mogę go zamontować. Sklep nie chce przyjąć zwrotu bo karton jest otwarty. Co na to prawa konsumenta? Ktoś wie może? #remontujzwykopem
tu moja prośba. Jakbyście w opiniach Google tudzież na fb mogli im napisać co sądzicie o takim traktowaniu klientów.
Dla agencji robię #rozdajo. Jutro wieczorem wylosuję osobę która otrzyma ode mnie 50 zł na pyszne. Tylko musicie mi wytłumaczyć jak się to losowanie robi ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ chyba, że rozerwales te pudełko, to nie wiem
@ptrhobson: w mojej ocenie nie masz żadnego prawa zwrotu przyznanego przez prawo jeśli kupiłeś tę rzecz stacjonarnie. W takim wypadku jedyny zwrot jaki jest dopuszczalny to wyłącznie wewnętrzna regulacja sklepu, który może Ci nakazać zatańczyć i zaśpiewać. Co innego gdyby ten towar był wadliwy, ale tutaj nie jest wadliwy tylko nie pasuje do Twojej łazienki.
@ptrhobson: i mają do tego pełne prawo, chyba że towar jest wadliwy.
@ptrhobson:
Prawo zwrotu występuje tylko przy zakupie poza siedzibą firmy (głównie przez internet).
Wiec mają prawo nie przyjąć.
Jeśli sprzedawca wprowadził Cię w błąd sugerując że pasuje do reszty to na pewno możesz reklamować. Ale to będzie trudno udowodnić...
@ptrhobson: Przykro mi, ale sklep nie ma obowiązku przyjąć zwrotu.
Komentarz usunięty przez autora
@ptrhobson: Opie idź w rękojmie.
Rzuć okiem na art. 556^1 Kodeksu cywilnego
§ 1. Wada fizyczna polega na niezgodności rzeczy sprzedanej z umową. W szczególności rzecz sprzedana jest niezgodna z umową, jeżeli:
1) nie ma właściwości, które rzecz tego rodzaju powinna mieć ze względu na cel w umowie oznaczony albo wynikający z okoliczności lub przeznaczenia
Jakbyśnp chciał kupić akumulator do samochodu podajesz model a gość mówi, że taki a taki pasuje a jednak nie pasuje to masz prawo zwrócić z powodu niezgodności towaru z umową.
@syzygium:
Udowodnij że tak powiedział ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo założę się że sprzedawca poświadczy że nic takiego nie mówił.