Aktywne Wpisy

cuks +3
Jakiś czas temu umówiłam się na pierwszą randkę z tindera z facetem, którym byłam oczarowana, zauroczona wręcz, byłam tak zestresowana na spotkaniu, że zabrakło mi śliny w gardle, po jakichś 20 minutach typ złapał mnie za rękę jakbyśmy byli małżeństwem z dziesięcioletnim stażem, później z uśmiechem chwycił mnie za nogę i zażartował żebym się rozluźniła, zamurowało mnie, wyszłam z baru w którym się umówiliśmy z pretekstem, że źle się czuję, płakałam całą

Pink_Floyd +2
#alkohol #alkoholizm #zdrowie #kiciochpyta
Może głupie pytanie, ale jaki sens ma nocny zakaz sprzedaży alkoholu np. po 22?
Kto ma się #!$%@?ć do 22 już się #!$%@?, jeżeli zrobi to porządnie to trzyma go dobre kilka godzin, więc nocne hałasy, oszczane bramy kamienic i inne tego typu "atrakcje" i tak i tak będą.
Nie ma chyba ludzi, którzy o 22:15 wpadają na pomysł "idźmy,
Może głupie pytanie, ale jaki sens ma nocny zakaz sprzedaży alkoholu np. po 22?
Kto ma się #!$%@?ć do 22 już się #!$%@?, jeżeli zrobi to porządnie to trzyma go dobre kilka godzin, więc nocne hałasy, oszczane bramy kamienic i inne tego typu "atrakcje" i tak i tak będą.
Nie ma chyba ludzi, którzy o 22:15 wpadają na pomysł "idźmy,

to "troche" za malo... Na scene wchodzi #stopnop
Jprdl. Do tej pory nie ukrywalem, ze w mlodosci bylem fanem, zwolennikiem i ogolnie korwinowym kucem. Ot, czlowiek mlody, to i naiwny, chlonacy "genialne" "proste" i czarno-biale rozwiazania.. teraz zaczyna mi byc autentycznie wstyd, ze mialem cokolwiek wspolnego z tymi ludzmi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
A prawda jest taka, że Korwin zawsze tworzył słabe partie, które upadały pod własnym ciężarem. Scena polityczna jest co raz gorsza, o czym świadczy choćby fakt, że chcąc oddać głos na kandydata o wolnorynkowych poglądach trzeba brać pod uwagę konfederację.
@Tytanowy: u mnie to już od paru lat, nie ma związku z wyborami.
@pieczywowewiadrze: fakt, przyznam Ci, że od zawsze szanowałem proepidemików - za merytoryczne podejście. Nie granie na emocjach. Nie wysługiwanie się "DZIEĆMI!!!!!!11111", tylko twarde przedstawianie faktów i kontrowanie argumentów przeciwników.
A nie, czekaj...
źródło: comment_o4XcDXPDYNntcHUqaCHjDvSWJooo3Zuf.jpg
Pobierz@Oh_hi_Mark: Proste rozwiązanie w którym nikt nie trzyma cię za rękę?
Propaganda POPiSu widzę ciągle uderza w kompleksy swoich wyborców.
No cóż - skutecznie.
@czynastolatek: nie proste rozwiązania typu "zlikwidować zasiłki, kto nie pracuje ten nie je". "Sprywatyzować służbę zdrowia" - rozwiąże to wszystkie problemy (dowód - do weterynarzy nie ma kolejek, parafrazując krula z pamięci). "Polexit - yolo"! Takie "proste" "genialne" rozwiązania - rzucić jakieś hasełko, które nastolatki chętnie podchwycą (#korwinmasakrujemlodegolewaka) i spi#$dalać jak najprędzej, bo jeszcze ktoś gotów powiedzieć
źródło: comment_HBYeKONZObAqXr8W4E4sk2R6sbApV9Hj.jpg
Pobierz@Oh_hi_Mark: Psychoanaliza level madka na facebooku. xD
Ok. Czyli jak coś jest proste, ale działa, to źle, bo jest proste i lepiej użyć czegoś, co nie działa, ale nie jest proste, bo wtedy kompleksy zaspokojone.
To w dalszym ciągu nie ma
@czynastolatek: sofizmat rozszerzenia nie ma wiele wspólnego z psychoanalizą. Stanowi za to na wypoku (obok efektu potwierdzenia i dychotomii myślenia) swoistego logiczno-językowego raka. Może zamiast iks-dować - warto trochę poczytać? Bo akurat wszyscy jesteśmy podatni na popełnianie tych błędów, a ich znajomość pomaga ich unikać.
@Oh_hi_Mark: Wiadomo, że działa. W końcu ludzkość 99% czasu swojego istnienia sobie bez nich radziła. Nagle wszyscy zgłupieli? A może technologia sprawiła, że nie da się żyć bez zasiłków?
Jedyne, co się zmieniło, to że ci wszyscy ludzie wyciągający brudne łapy po nieswoje pieniądze zaczęli mieć realny wpływ na wybór władzy.
Stan naturalny nazywasz utopią? I ty mnie do
@czynastolatek: i bez wody, antybiotyków, prezerwatyw, energy drinków, samochodów, sztućców, ognia..
@Oh_hi_Mark: Nom. Ale co to ma do rzeczy?
Kradzież jest znana z czasów przed cywilizacją, a zasiłki to tylko jej ewolucja.
Cywilizacja nie ma z tym
@czynastolatek: to, że parę rzeczy się zmieniło, i to że ludzkość przez 99% czasu jej istnienia radziła sobie bez bieżącej wody, niekoniecznie musi być argumentem za "hej, od dziś srajmy po krzakach, jak nasi ojcowie i ich ojcowie"
@Oh_hi_Mark: Ale to był argument na "no właśnie nie wiadomo, czy działa". Sam juz nie wiesz, z czym dyskutujesz.
No jak mi przykro, że słowniki są czarno - białe i zabieranie komuś kasy pod przymusem, które nie jest podatkiem, nazywa się kradzieżą.
Następnym razem postaram się myśleć bardziej kolorowo i nazwę to sprawiedliwością społeczną, będzie tak
@czynastolatek: co, sranie po krzakach? nie no, pewnie by działało. Ludzie w gułagach przeżyli, to i do tego by się przyzwyczaili...
Starszym jest potem wstyd o tym mówić.