Wpis z mikrobloga

Kolczyki? Nie, to „jednostka sufitowa” i „mid-high” z zestawu ustrojów akustycznych Zilplex Resonant Devices.

Producent Zilplexa, nie tłumacząc za bardzo jak owa biżuteria ma działać, zachęca nas szeregiem wspaniałych ogólników. Zestaw akustyczny producenta ma zapewnić:
- Atmosferę relaksu
- Zwiększenie szerokości i WYSOKOŚCI (a co!) sceny
- Zanik ścian (!!!)
No i oczywiście muzykę „jak w sali koncertowej”. Kompletny zestaw składa się z 7 kolczyków „mid high”, 3 jednostek „basowych” i jednej sufitowej. Jakby było mało niedorzeczności, Zilplex twierdzi, że ten zestaw sprawdzi się w pomieszczeniu KAŻDYCH rozmiarów.
Zestaw kosztuje jedyne 10 900 zł, czyli tyle co około 310 płyt CD.

Producenci voodoo akcesoriów akustycznych stawiają na miniaturyzację. Jeśli nawalisz tego w opór, to siłą rzeczy akustyka pomieszczenia się zmieni, ale kurde – mamę oszukasz, tatę audiofila oszukasz, ale fizyki nie oszukasz. Nie bez przyczyny ustroje akustyczne, które DZIAŁAJĄ mają odpowiednią wielkość, grubość, gęstość i co tam jeszcze. I nie bez przyczyny ich działanie da się ZMIERZYĆ. A tu? Jak w lesie. Oczywiście pomiarów nie znajdziemy, bo przecież tylko tak delikatny narząd jak ucho wyłapie zmiany.

Panowie, bajki to trzeba umieć pisać.

Zapraszam na mój fanpage na Facebooku, gdzie publikuję zdecydowanie więcej takich wpisów.
#heheszki #audio #audiovoodoo
Tag go obserwowania - muzyka, ciekawostki, najbardziej odpałowe akcesoria audiovoodoo - #tonskladowy
Roszp - Kolczyki? Nie, to „jednostka sufitowa” i „mid-high” z zestawu ustrojów akusty...

źródło: comment_vZ0Kvuzkl9xzBkd8yrINk3Pr1zgVcpUB.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
@Qtavon: Tego to nawet nie trzeba rozbierać ( ͡º ͜ʖ͡º)
A taki kanał testujący podobne akcesoria to akurat prowadzę, ale z racji że to nietani sport, wiele do tej pory nie nagrałem na ten temat:
Roszp - @Qtavon: Tego to nawet nie trzeba rozbierać ( ͡º ͜ʖ͡º)
A taki kanał testując...
  • Odpowiedz
@Roszp to jest specjalnie tak zrobione, kosztuje 10 koła żeby ktoś tego nie kupił do recenzji przypadkiem, bo nikt nie jest tak #!$%@?. A Pewdiepie nie recenzuje audiovoodoo.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Qtavon: Tego to nawet nie trzeba rozbierać ( ͡º ͜ʖ͡º)

A taki kanał testujący podobne akcesoria to akurat prowadzę, ale z racji że to nietani sport, wiele do tej pory nie nagrałem na ten temat:

@Roszp: cel zrealizowany, żaden rozsądny recenzent nie będzie kupował tego badziewia do testów, bo tu byle pierdoła kosztuje 10k. Za to sami do testów wyślą tylko tym "zaufanym"
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@HetmanPolnyKoronny nikt nie mówi, że jestem rozsądny ( ͡º ͜ʖ͡º)a tak serio, to te tańsze cuda będę kupował, przy tych droższych istnieje możliwość wypożyczenia za kaucją zwrotną. Mam też alternatywne metody. Niestety, dla takiego gałgana jak ja, kaucja wynosi zazwyczaj 100% ceny, co ogranicza mi paletę bzdur do testowania, ale i z tym sobie poradzę.
  • Odpowiedz