Aktywne Wpisy
Bunch +9
Runaway28 +29
#przegryw #przegrywpo30tce nie znam nikogo kto odniósł sukces gdzie za wczasu nie był zbuntowanym nastolatkiem. Bycie zbuntowanym w młodym wieku oznacza że masz charakter i charyzmę która się jeszcze kształtuje. Bycie ciepła kluchą (taka np jak ja) za nastolatka = gówniane dorosłe życie. Don't even change my mind.
Takich samych tagów wrzucać nie będę, co by nie zaśmiecać, bo nie wszystkie mają zastosowanie. Zamiast tego: #neuropa #4konsery #polityka
@Rupertciak:
Bo jeśli jedna strona walczy przy użyciu wszystkich środków, to żeby z nią wygrać, nie można się ograniczać do marnego podzbioru. A jeśli nie walczy się po to, żeby wygrać, to jest to właśnie kapitulacja.
Skuteczny polityk będzie właśnie klasycznym socjopatą. A nieskuteczny będzie czymś znacznie gorszym — bo się do sukcesu tych socjopatów wydatnie przyczyni swoją nieudolnością i żałosnością.
Jaki jest cel takiego uczulania, skoro nie idzie za tym żadna pożyteczna nauka, jak samemu być równie skutecznym? Bo dementowanie fałszu jest stratą czasu — z konieczności, dotrze się tylko do części ludzi, którzy zapoznali się z oryginałem; a ponadto do zwalczania nieprawdy potrzeba dalece więcej wysiłku, niż do jej stworzenia. Więc w czasie kiedy cała energia jednej strony jest wkładana w „piękną i moralną walkę o prawdę”, druga strona szybciutko stworzy kilka kolejnych fejków, osiągając swój cel znacznie skuteczniej.
Po pierwsze - możesz odpisywać w moich komentarzach, nie ma blokady. Po drugie ta dyskusja per se mnie nie interesuje i proszę o nie włączanie mnie do tej pyskówki. Jak ci się nudzi - przeczytaj książkę.
Nie interesują mnie teoretyczne dywagacje, polityczne wojenki, wojna prawica-lewica. Był fake news, trzeba było go oznaczyć. Z czysto informacyjnego wpisu na moim mikroblogu zrobiłeś polityczną
@Rupertciak: a, spoko, źle Cię zrozumiałem. Myślałem że pisząc „Sio mi stąd robić polityczny syf gdzie indziej” miałeś na myśli to, że nie chcesz, żeby dyskusja się dalej toczyła pod Twoim postem — a nie, że Ty nie chcesz brać w niej