nie podejmować dyskusji z fanatykami i idiotami bo przekroczyli granicę pojmowania rzeczywistości.
@DoktorNauk: w związku z tą zasadą idziesz na #czarnolisto. Proponowałem merytoryczną dyskusję ale widzę, że jesteś do tego niezdolny, bo nie potrafisz wysunąć jakichkolwiek argumentów i jedyne co reprezentujesz to chamstwo na miarę porszemona.
@Variv: rozumiem że chodzi o socjalizm, a nie kapitalizm?
Bezdomnych nie ma bo są wywożeni na Sybir, albo w miejsca gdzie ich nie widać, a biednych nie ma, bo dzięki hiperinflacji wszyscy są milionerami.
System determinuje wieje rzeczy
@Variv: muszę poniekąd przyznać Ci rację. Bardziej chodziło mi o to, że zarówno w kapitalizmie jak i socjalizmie potrzeba mieć kontakty aby sobie poradzić w życiu. Tylko używa się ich w innym
@ropucha_paskowka Chodzi o kapitalizm. Mem sugeruje, że w kapitalizmie nie ma bezdomnych czy biednych.
Owszem ale to kwestia skali w sensie w kapitalizmie zawsze większy odsetek ludzi będzie żył dostatnio niż w socjalizmu. W ujęciu statystyczny indywidualne zdolności jednostek nie mają znaczenia bo zwyczajnie jest ograniczona liczba tych dobrych miejsc na drabinie społecznej. A tych dobrych miejsc na drabinie społecznej jest więcej w kapitalizmie.
Skąd założenie, że w kapitalizmie nie ma biednych czy bezdomnych?
@Variv: kapitalizm jest tego przyczyną, bo powoduje patologie systemowe.
W ujęciu statystyczny indywidualne zdolności jednostek nie mają znaczenia bo zwyczajnie jest ograniczona liczba tych dobrych miejsc na drabinie społecznej.
@Variv: teraz tłumaczysz właśnie, dlaczego kapitalizm wiąże się z nędzą większości globalnej populacji.
Owszem ale to kwestia skali w sensie w kapitalizmie zawsze większy odsetek ludzi będzie żył dostatnio niż w
@Revmir: Może wymienisz te 'patologie systemowe'? Bo jedyne fakty są takie, że powtarzasz bajki o tym jak to kapitalizm odpowiada za rzeczy, z którymi nie ma wiele wspólnego.
#antykapitalizm #bekazprawakow #bekazkorwina #neuropa #socdem #4konserwy #libertarianizm #bekazlibertarian
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@DoktorNauk: merytoryczna krytyka widzę.
@DoktorNauk: w związku z tą zasadą idziesz na #czarnolisto. Proponowałem merytoryczną dyskusję ale widzę, że jesteś do tego niezdolny, bo nie potrafisz wysunąć jakichkolwiek argumentów i jedyne co reprezentujesz to chamstwo na miarę porszemona.
@doktornauk (trochę wątpię co do prawdziwości nicku) xDDDD
@ropucha_paskowka No nie. System determinuje wieje rzeczy. Jak przyszedł wielki głód na Ukrainie bo system był #!$%@? to i ogarnięci padali jak muchy.
Bezdomnych nie ma bo są wywożeni na Sybir, albo w miejsca gdzie ich nie widać, a biednych nie ma, bo dzięki hiperinflacji wszyscy są milionerami.
@Variv: muszę poniekąd przyznać Ci rację. Bardziej chodziło mi o to, że zarówno w kapitalizmie jak i socjalizmie potrzeba mieć kontakty aby sobie poradzić w życiu. Tylko używa się ich w innym
Owszem ale to kwestia skali w sensie w kapitalizmie zawsze większy odsetek ludzi będzie żył dostatnio niż w socjalizmu. W ujęciu statystyczny indywidualne zdolności jednostek nie mają znaczenia bo zwyczajnie jest ograniczona liczba tych dobrych miejsc na drabinie społecznej. A tych dobrych miejsc na drabinie społecznej jest więcej w kapitalizmie.
@ropucha_paskowka No to może źle zrozumiałem mema. W takim razie wszystko ok.
@Variv: kapitalizm jest tego przyczyną, bo powoduje patologie systemowe.
@Variv: teraz tłumaczysz właśnie, dlaczego kapitalizm wiąże się z nędzą większości globalnej populacji.
Bo jedyne fakty są takie, że powtarzasz bajki o tym jak to kapitalizm odpowiada za rzeczy, z którymi nie ma wiele wspólnego.
Dalej czekam aż wymienisz te patologie systemowe, nie mogę się doczekać