Wpis z mikrobloga

• 4
Dlaczego ludzie, którzy mogą oddawać krew tego nie robią?

Zawsze kiedy bliscy pytali mnie co zrobię po 18-stce odpowiadałam, że pójdę oddać krew. Lata minęły odkąd pierwszy raz tak pomyślałam, nigdy nie mogłam i nigdy nie będę mogła :(
#przemyslenia #kiciochpyta #krwiodawstwo
  • 46
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Thachi właśnie tego mi szkoda, nie wiem dlaczego ale jak byłam mała dałam sobie taki cel w życiu i zazdroszczę tym co mogą i to robią
  • Odpowiedz
@Elenea: myśle, że na dostępność krwi i tak nie narzekają, a ty po prostu naklaniajac ludzi do tego pomoglabys wiecej niz samemu ją oddając, bo ty jesteś tylko jedna, więc nie ma co się tak przywiązywać emocjonalnie do tego, że ty nie możesz. Btw czemu nie możesz?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@qwarqq nigdy nie jest przyjemne kiedy ktoś wbija nam igłe, jednak jest to poniekąd interesujące dla mnie. Zawsze kiedy oddaję krew do badań, obserwuję to jakby jakieś super wydarzenie się działo hahah
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Thachi czasami jednak ciężko o krew z tego co słyszałam, wiadomo, że są bardziej pospolite i mniej. Zawsze zachęcam ludzi, nie zmuszam tylko zachęcam, nic to nie kosztuje, a zawsze można sprawdzić siebie i swoją wytrzymałość. Nie powinnam się przywiązywać ale jakoś mi tak smutno czasami. Nie mogę oddawać krwi przez chorobę niestety
  • Odpowiedz
  • 0
@Elenea ja sie boję igieł, lekarzy, szpitali. Do tego stopnia ze podczas podania znieczulenia ktos musi mnie trzymac. Ale od dwoch lat staram sie oddawać tą krew jak tylko moge (lvl 28). Do tej pory zwyczajnie sie bałem

• Odpowiedz
via Android
  • 0
@Hrjk Jesteś bohaterem! Jak tylko usłyszę, że ktoś oddaje krew, a zwłaszcza osoba, która się boi (a bądźmy szczerzy takich ludzi jest ogrom) serce mi rośnie
  • Odpowiedz