Wpis z mikrobloga

Jeżeli Sony pójdzie w kierunku gier AAA, to Microsoft może pakować manatki z nowym #xbox
Zielonych uratują jedynie gry na wyłączność, a sądząc po ich polityce nie ma co na to liczyć xD #ps5 #ps4 #xboxone
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tylko poważne analizy rynku gier oraz konsol na Vikop.ru

@Bratkello: trochę śmiesznie to brzmi gdy pisze to osoba, która była w 10000% pewna, że nowa gra w świecie Star Wars będzie mieć mikropłatności i w ogóle g---o i syf z tego będzie bo tak
ʕʔ
  • Odpowiedz
@Arnold___Boczek: zdecydowanie. Sam mam xboxa i PS4, już zebrałem kilka gier z plusa i szczerze mówiąc zanim przejdę całą kolekcję borderlands to jeszcze troche minie. Tym samym gamepass stracił w moich oczach na sile, a klocek wylądował na szafie.

Microsoft leci w usługę. Po co się martwić o sprzedaż sprzętu kiedy na każdym PS i Switch wyląduje Gamepass i xCloud obok aplikacji takich jak "Youtube" czy "Netflix". To jest mądre
  • Odpowiedz
uratują jedynie gry na wyłączność

@Arnold___Boczek: Nie martw się o ich kieszeń, bo radzą sobie bardzo dobrze. Sony podąża od 4 generacji w tym samym kierunku i niedługo, razem ze swoimi fanboy'ami, mogą zderzyć się górą lodową. Ja nie skorzystam ze wszystkiego co oferuje/ będzie oferował MS, ale nie wiem jakim fanatykiem trzeba być, żeby uważać cross-buy/cross-save za coś negatywnego. Windows też należy do nich, więc niczego nie oddają konkurencji,
  • Odpowiedz
@NoKappaSoldier73: @Arnold___Boczek: zależy czy przy okazji następnych konsol exy będą nadal opłacalne. Koszty produkcji gier rosną, a przecież mogą jeszcze bardziej podskoczyć jeśli w branży zaczną powstawać związki zawodowe. Pytanie ile się zarobi na gołym sprzęcie, bez exów. Z tego co się słyszy to ostatnio nowa gra Kojimy ma wylądować także na piecu. Zresztą exy niby zachęcają do kupna sprzętu, ale studio ignoruje dość duża część rynku gdzie
  • Odpowiedz