Mirki jak poradzić sobie ze stresem? W momencie kiedy zbliżam się do jego źródła serce zaczyna walić jak labul w cymbał oddech się spłyca i potok myśli przelatuje przez głowe jakby chcialbym pozbyc sie nieprzyjemych dolegliwosci ciała bo inaczej nie będe w stanie nic zrobic jest na to jakiś sposób? #stres #strach #rozwojosobisty #pytanie
@HuierP10: melisa i ziołowe tabletki uspokajające, chociaż ja po sobie nie widzę jakiejś poprawy kiedy to biorę :( Spróbuj przed wyjściem zrobić jogę, mi pomaga się wyluzować, jest taka spoko facetka na YT ma od groma filmików, jest z czego wybierać. Może też medytacja? Ale Tego nie próbowałem.
@HuierP10: Odpowiednie nastawienie. Hill pisał, że stres jest przeciwieństwem wiary. Uważność i świadomość są również w tej kwestii zbawienne. Zasada taka sama jak przy medytacji. Poczytaj trochę, zainteresuj się buddyzmem.
@Kombinat: co do samych medytacji to one pomagaja jedynie na uwolnieniu umyslu od natloku mysli. Sam to stosuje jak siedze nad problemem i mi sie odechciewa. Po 15 minutach wracam do problemu jakbym zaczal nowy dzien xD
Choc medytacja moze mu nie pomoc przy lękach, bo one szybko po medytacji nawroca sie jak tylko przypomni se ze ma isc do sytuacji X
@Nizax: Zadne medytacje czy inne jogi nie dlatego ze nie wierze ze dzialaja ale raczej dlatego ze nie mam mozliwosci ich wykonac tuż przed samym czynnikiem stresujacym
@HuierP10: sam wysiłek fizyczny może poprawić twój nastrój na dłuższą metę. Sport czy cokolwiek przy czym porządnie się wymęczysz codziennie. Dieta też jest ważna przy tym musisz dobrze się odrzywiać
@Nizax: Trenuje Boks 5 razy w tygodniu wysiłku mam dostatek dieta też jako taka jest bo być musi nie mam problemów za bardzo z nastrojem poprostu jest jedno wyzwanie któremu musze podolac ale blokuje mnie strach i stres
@Nizax: Jakby muszę naprawić relację z dziewczyną w tym celu musze podejsc do niej do roboty gdyż nie odpisuje i nie odbiera (przy dzwonieniu do niej juz serce walilo jakby mialo uciec z klatki) i dlatego wlasnie potrzebuje czegos co sprawi ze nie zemdleje przy dochodzeniu do jej roboty
@HuierP10: aż tak angażujesz w to emocje? ohui to nie za bardzo ci pomogę bo sam nigdy nie byłem w takiej #!$%@? emocjonalnej Ale jestem pewien że może to przejść łatwiej jak nabędziesz doświadczenia w partoczeniu spraw miłosnych i ich naprawiania :D A teraz to jedyne co możesz zrobić to pójść z nastawieniem że idziesz się upokożyć skoro aż tak ci na niej zależy. Musisz też sobie uświadomić jaka będzie reakcja
@Nizax: oczywiscie zakladam najgorszy scenariusz czy upokorzyć? Sam niewiem najgorsze jest to ze nie moge za bardzo z nią gadac gdy pracuje wiec musze w trzech slowach umowic sie z nia na spotkanie po pracy ale tam jest #!$%@? tyke zmiennych i tak bardzo niewiem czego sie spodziewac ze #!$%@? xD
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Spróbuj przed wyjściem zrobić jogę, mi pomaga się wyluzować, jest taka spoko facetka na YT ma od groma filmików, jest z czego wybierać.
Może też medytacja? Ale Tego nie próbowałem.
Choc medytacja moze mu nie pomoc przy lękach, bo one szybko po medytacji nawroca sie jak tylko przypomni se ze ma isc do sytuacji X
Ale jestem pewien że może to przejść łatwiej jak nabędziesz doświadczenia w partoczeniu spraw miłosnych i ich naprawiania :D
A teraz to jedyne co możesz zrobić to pójść z nastawieniem że idziesz się upokożyć skoro aż tak ci na niej zależy. Musisz też sobie uświadomić jaka będzie reakcja